Revija Reporter
Slovenija

Rado Pezdir: Banksterski priročnik za začetnike

Rado Pezdir

8. apr. 2018 20:00

Deli na:

Glede na to, da slovenska policija in tožilstvo banksterjev ne preganjata, to že mora biti signal, da so bile njihove bančne prakse legitimne in legalne. Toda zdi se nepravično, da se mlajše generacije prihajajočih in obetavnih banksterjev ne bi smele poučiti o tem, kako bančni frajerji izvajajo svoje posle.

V tem članku bomo ta problem odpravili in z blagoslovom mrtvoudnega tožilstva in Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) napisali nekaj osnovnih navodil, kako izpeljati gangsterske posle. Ta članek zato lahko berete na dva načina: ali kot zagrenjeni cinizem, ki izvira iz dejstva, da ta država z blokado procesiranja in preiskovanja bančnega kriminala pretvarja državo v raj za kriminalce, ali pa kot satiro. Vsaj ta izbira je vaša, če vas že nikoli niso vprašali, ali ste pripravljeni vedno znova sanirati bančne luknje, ki naj bi jih v Sloveniji povzročali vesoljci.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako bankster realizira svoj profitni cilj; zakaj je predpogoj za uspeh vključitev v bankstersko elito; kako pripraviti tako shemo, da se bo zadolžitev omrežje prevalila na nič hudega slutečega butca; kako najti poslovnega bebca, ki bo najel zanj poguben kredit; kako postati svetovalni car iz restavracije Maxim; kaj storiti, če vas privijejo preiskovalci - najbolj učinkovit zagovor je senilnost.