stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Mainstream novinarji ubijajo, kajne?

Deli na:
Mainstream novinarji ubijajo, kajne?

Rado Pezdir - Foto: Primož Lavre

Grožnje guvernerju in njegovi družini in popolna nedotakljivost banksterjev so posledica stanja duha, ki so ga ustvarili mainstream mediji.

Pred dvema tednoma je v javnost prišla novica, da so neznanci resno grozili guvernerju Banke Slovenije in njegovi družini. Guverner je grožnje naznanil policiji, kasneje je izpovedal, da je bilo groženj še več ter da so mainstream mediji celo objavili pismo bralca, ki je pozival k javnemu linču guvernerja.

Iskreno povedano, to žalostno dejstvo ni presenetljivo, posebno zaradi vztrajne medijske vojne proti Banki Slovenije, ki je ustvarila vzdušje, v katerem se je zgodila premestitev teze od banksterjev na guvernerja in Banko Slovenije. Če ne verjamete, naj vas malo spomnim, kako se je to kuhalo.

Na naslovnici Mladine so vam prikazali guvernerja kot prvega banksterja države, v Delovi prilogi Svet kapitala lahko najdete serijo člankov o zločinskih nakanah guvernerja, na državnem spletnem mediju siol.net ste lahko izvedeli marsikaj.

Denimo to, da je Jazbec z grožnjami stiskal guvernerja ECB, da naj ravna v skladu z njegovimi napotili, objavila se je neka različica odredbe o hišni preiskavi na Banki Slovenije, iz katere naj bi sledilo, da je vodstvo Banke Slovenije pravzaprav zločinska organizacija, ki ima namen neimenovani kriminalni združbi omogočiti pridobivanje premoženjske koristi.

Imeli ste celo možnost brati članek o tem, da če je zaradi pranja denarja bil v priporu latvijski guverner, zakaj ne bi priprli zaradi slovenskih epizod s pranjem denarja še slovenskega guvernerja.

Iz vsega tega naravno sledi, da so mediji, katerih lastniki so globoko vpleteni v najrazličnejše bančne sheme, izrisali sliko o ultimativnem bančnem kriminalcu v podobi guvernerja. Posledično ni presenetljivo, da se je po dolgih letih hujskanja vendarle našel posameznik, ki je guvernerju in njegovi družini pripravljen spisati kazen za vse zločine, ki jih mediji iz dneva v dan opisujejo.

Je morda kaj drugače? Morda ti mediji ne vzpostavljajo javnega mnenja? Bi lahko ne našli norca, ki mu je, potem ko je prebral kriminalne zgodbe o Banki Slovenije in guvernerju na siol.net ali v Mladini, prišlo na pamet, da bi ubijal?

Če danes odprete slovenske medije, boste o bančnih shemah v Sloveniji ugotovili naslednje: prvič, zaradi svetovne krize je slovenski bančni trg razpadel; drugič, zaradi razpada bančnega sistema so razpadli kreditojemalci v obliki nacionalno pomembnih podjetij, ker banke niso imele več sredstev za njihovo kreditiranje; tretjič, ECB in Evropska komisija sta izkoristili priložnost in v želji po uničenju slovenske ekonomije izsilili stresne teste, ki so bili goljufivi, in na njihovi podlagi zahtevala sanacijo bančne luknje v višini pet milijard evrov, v nasprotnem primeru bi poslali Slovenijo v stečaj.

In petič, guvernerju Jazbecu so ponudili udobno službo v tujini, če sanacijo izpelje in naredi pokol po slovenskih bankah in ekonomiji. Po slovenskih mainstream medijih ni banksterjev, ni omrežij, ni političnih intervencij v bančni sistem, vse zlo je prišlo od zunaj.

Če danes odprete slovenske mainstream medije, vam bodo tudi povedali, da NKBM ni mogla preprečiti kreditiranja omniprezentne ekipe iz Pomholda, kljub temu da je po javno dostopnih podatkih očitno, da je šlo za kreditni balon, katerega pok se je, neodvisno od svetovne krize, samo prelagal z najrazličnejšimi obnovami kreditov.

In odkrili boste še nekaj sodnih postopkov proti bančnikom, pri čemer ti postopki delujejo, kot da se preiskujejo napake v napačnem knjiženju posameznih računovodskih postavk. Iz medijev boste tudi izvedeli, da je največji slovenski ekonomist vseh časov Veljko Bole izračunal, da je bila bančna sanacija preplačana. Vse skupaj torej dodatno potrdi, da je bančno luknjo in kolaps nacionalno pomembnih podjetij sprožil nekdo od zunaj.

Grožnje guvernerju in njegovi družini in popolna nedotakljivost banksterjev so posledica stanja duha, ki so ga ustvarili mainstream mediji.

Iz mainstream medijev ne boste nedvoumno izvedeli, da je denimo taisti Veljko Bolje izdelal svojo študijo na podlagi metodologije, ki je ne želi razkriti, da je bil svoj čas tako svetovalec regulatorsko slepih guvernerjev Banke Slovenije kot tudi bank, ki so se sesedle; da je študijo plačala Sava Re, tranzicijska pošast, ki služi kot zatočišče pomembnih akterjev bančnih poslov v času, ki je privedel do sanacije.

Prav tako kot očitno iz takih medijev ne boste izvedeli, kakšna je bila resnična narava delovanja NKBM, ki bi zaradi načina, kot je delovala, razpadla, tudi če bi se namesto svetovne krize začela največja ekspanzija v zgodovini človeštva. Posledično je zaradi očitno načrtovane medijske akcije brisanja zgodovine danes nemogoče razložiti, da je bila bančna luknja še višja, kot znaša znesek, ki ga je prinesla sanacija.

Ravno zaradi te medijsko izmišljene realnosti in brisanja zgodovine ni prav nič neobičajno, da se danes, kot edina članica evroobmočja, soočamo z dejstvom, da nekdo grozi guvernerju in njegovi družini, medtem ko se banksterjev sploh ne omenja ali pa se jih v kontekstu bančnih strokovnjakov, ki razkrivajo zaroto ECB in Evropske komisije proti Sloveniji. Tako ubijajo mainstream mediji.

V tej državi so mainstream mediji po naročilu omrežij in kapitalskih vplivnežev medijsko umorili veliko posameznikov, uničili so jim življenja, poslovno kariero, ugled v javnosti. Posamezne žrtve so celo nadaljevale kariero v tujini in za Slovenijo nočejo niti slišati več, naša zgodovina pa se je spremenila v navadno potvarjanje.

Grožnje guvernerju in njegovi družini in popolna nedotakljivost banksterjev so posledica stanja duha, ki so ga ustvarili mainstream mediji. Vsega tega ne bi bilo, če bi bila politična odločitev, da je bilo ropanje po bančnem sistemu kriminalna dejavnost. Dogaja se nam pač obratna slovaška zgodba.