sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radenska je nova članica češke Skupine Kofola

Deli na:
Radenska je nova članica češke Skupine Kofola

Foto: Arhiv Reporterja

Na skupščini Radenske so danes imenovali nove nadzornike. Kot predstavniki češke Kofole, ki je decembra lani podpisala pogodbo o nakupu nekaj več kot 75-odstotnega deleža Radenske, so bili za štiri leta imenovani Rene Musila, Daniel Buryš, Janis Samaras ter Tomáš Jendřejek. Od danes je Radenska nova članica Skupine Kofola

Sporočilo za javnost Kofole:

Radenska je nova članica Skupine Kofola

Družbi Kofola in Pivovarna Laško sta 19. decembra 2014 podpisali sporazum o prodaji in nakupu večinskega paketa delnic družbe Radenska. Sporazum je vključeval določene predhodne pogoje, ki so morali biti izpolnjeni pred plačilom kupnine in prenosom delnic. Vsi pogoji iz sporazuma, vključno s soglasjem Agencije za varstvo konkurence, so bili izpolnjeni, družba Kofola je plačala kupnino in od danes je Radenska nova članica Skupine Kofola.

Skupščina Radenske je na današnji seji potrdila imenovanje novih članov nadzornega sveta. To so postali Jannis Samaras, generalni direktor Skupine Kofola, Rene Musila, direktor za proizvodnjo, nabavo in kakovost, Tomáš Jendřejek, direktor prodaje in Daniel Buryš, finančni direktor Skupine Kofola.

Z imenovanjem novih članov nadzornega sveta Radenske je bil izpolnjen še zadnji korak v postopku prodaje večinskega paketa delnic. Kofola je pridobila 87,16 % delnic Radenske in pričakuje, da bo še dodatnih 6,82 % delnic pridobila v naslednjih dneh, še pred objavo prevzemne ponudbe, ki bo objavljena v zakonskem roku.

»Veseli nas, da smo po letu in pol uspeli pripeljati nakup Radenske do zaključka. Od zdaj naprej bomo našo pozornost usmerili na utrjevanje vodilne pozicije Radenske na vseh trgih v regiji. Prepričani smo, da nam bo skupaj z visoko motivirano in zelo sposobno ekipo Radenske uspelo izkoristiti velik potencial in vrhunsko kakovost mineralne vode,« je dejal generalni direktor Kofole Jannis Samaras.