alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Slovenija

Preplah med homoseksualnim lobijem in zrežiran proces

Deli na:
Preplah med homoseksualnim lobijem in zrežiran proces

Foto: M24

Da naj bo sojenje Stefanu Cakići za uboj Gašperja Tiča tajno, je predlagalo ljubljansko okrožno tožilstvo. Očitno se določeni estradni in politični krogi zelo bojijo, da bi jih na sojenju povezali s temno platjo življenja znanega igralca.

»Vložili smo ugovor na obtožnico, zdaj čakamo, kaj se bo zgodilo,« je za Reporter povedal Gorazd Fišer, odvetnik 20-letnega Stefana Cakića, ki ga tožilstvo obtožuje uboja igralca Gašperja Tiča, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. A sojenje v zadevi, ki je zelo odjeknila in vzbudila veliko pozornosti javnosti, bo mogoče potekala za zaprtimi vrati. Očitno je nekomu veliko do tega, da javnost nikoli ne izve, kaj je pripeljalo do tragičnega dogodka v noči od  sobote, 17., na nedeljo, 18. junija.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je tožilstvo predlagalo izključitev javnosti in s tem medijev; zakaj ni razlogov za tajno sojenje; kako je uhajanje podatkov o zadevi precej zmotilo organe pregona; o nezgovornem Cakićevem odvetniku Fišerju, ki zavrača novinarje, ki želijo priti v stik s Cakićem; o teorijah, zakaj sta se Tič in Cakić sprla; zakaj tožilstvo ne verjame zgodbi, da naj bi igralec poskušal Cakića spolno zlorabiti; zakaj bo obramba verjetno nasprotovala temu, da bi bilo sojenje zaprto za javnost; česa se boji homoseksualni lobi; zakaj uboj igralca Tiča ni prav nič drugačen od drugih odmevnih in še hujših primerov, v katerih je bilo sojenje javno.