Revija Reporter
Slovenija

Mirka Tuša pričakujejo na sodišču

STA

22. apr. 2018 10:16 Osveženo: 10:17 / 22. 4. 2018

Deli na:

Mirko Tuš

arhiv Reporterja

Prihodnji, nekoliko skrajšan delovni teden, prinaša več odmevnih obravnav. V Mariboru se bo začelo sojenje po obtožbi za lanski umor, v Ljubljani pa se bo nadaljevalo sojenje zdravniku Ivanu Radanu, ki je med drugim obtožen umora štirih bolnikov iz morilske sle. Ponovno naj bi se začelo tudi sojenje v zadevi Tušmobil.

Ponoven začetek sojenja v zadevi Tušmobil

Sojenje v zadevi Tušmobil, ki se je s predobravnavnimi naroki sicer začelo že decembra 2015, nato pa zastalo, bo predvidoma spet steklo v torek, ko je na Okrožnem sodišču v Ljubljani razpisan narok. Tožilstvo nekdanjemu lastniku Tušmobila Mirku Tušu in njegovi (zdaj že nekdanji) družbi očita dajanje podkupnine takratnemu direktorju državne agencije za pošto in telekomunikacije (Apek) Tomažu Simoniču. Slednjemu obtožnica očita zlorabo uradnega položaja in jemanja podkupnine, saj naj bi Tušmobilu pred leti brezplačno podelil frekvence v zameno za stanovanje. Poleg Tuša in Simoniča sta obtožena tudi nekdanji komercialni direktor v Tušu Gorazd Lukman in šef družbe Vopex iz Postojne Miha Vodopivec, ki naj bi sodeloval pri prikrivanju spornega dejanja. Državno tožilstvo pa je obtožnico vložilo tudi proti Tušmobilu, ki se je po prevzemu s strani Telemacha preimenoval v Telemach Mobil.

Sojenje za umor partnerke

Na mariborskem sodišču se bo v sredo predvidoma začelo sojenje 36-letnemu Bojanu Sepu, ki ga obtožnica bremeni, da je septembra lani v bloku v Mariboru umoril deset let starejšo nekdanjo partnerico. Obdolženi na februarskem predobravnavnem naroku v zameno za 23 let in štiri mesece zapora dejanja ni priznal, čeprav ne zanika, da je žensko umoril. Obžaloval je dejanje, a se to po njegovem mnenju ni zgodilo tako, kot mu očita obtožnica.