pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred vrhovnim sodiščem padla obtožba: Imamo mafijsko državo!

Deli na:
Pred vrhovnim sodiščem padla obtožba: Imamo mafijsko državo!

Odbor 2014 je tudi ta konec tedna prižigal sveče pred vrhovnim sodiščem v opomin, da je Slovenija "država, kjer je prisotno sistematično kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin Janeza Janše in njegove družine."

Nespoštovanje načel pravne države nas posledično postavlja ob bok državam, ki niso demokratične, ne pa ob bok državam zahodnocivilizacijskega kroga držav, ki bi jim Slovenija morala pripadati, opozarjajo v odboru.

Širiti resnico, uporabiti vsa politična sredstva za odpravo krivic, je množico na shodu pozvala Simona Pavlič. Dejana Kaloha kot pravnika "bolijo kršitve človekovih pravic v slovenskem pravosodju".

Alojzij Cilenšek je Slovenijo primerjal z mafijsko državo: "Vrhovno sodišče je z nesklepčnostjo pripravilo svetovno burlesko. Imamo začaran krog!"  Robert Fojkar je povedal: "Težko prigarali smo si domovino, naj rabelj odide v zgodovino!"

Imamo upanje, ker smo pošteni in ponosni, je poudarila Mojca Škrinjar, ki pravi: "Pred 31 dnevi se je sonce skrilo." Tone Kuntner pa je citiral verze Otona Župančiča: "Zlato jabolko zakotalilo se je v kri in blato."

Evropska poslanka Patricija Šulin je izpostavila potezo poslancev SDS v Evropskem parlamentu: "Trije evropski poslanci SDS smo na plenarni seji oppzorili na kršenje človekovih pravic."

Aleš Primc je opozoril: "Slovensko pravosodje vsak poskus diskusije Odbora 2014 ali opozicije označi za grob napad." "Zapojmo domovini, zapojmo ji prav vsi, iz vseh slovenskih src, naj pesem zadoni," pa je pozival Stanislav Pupis.

Posnetek sobotnega shoda pred sodiščem: