voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor, zamenjaj Kresalovo

Deli na:

Banka Hypo je dvorna banka stranke LDS, zato naj premier Borut Pahor predlaga zamenjavo notranje ministrice Katarine Kresal in tako zagotovi neodvisno policijsko preiskavo menjave vodstev Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga, menijo v poslanski skupini SDS. Za nameček je z banko poslovno povezan tudi ministričin partner Miro senica, opozarjajo.

Banka Hypo je dvorna banka stranke LDS, zato naj premier Borut Pahor predlaga zamenjavo notranje ministrice Katarine Kresal in tako zagotovi neodvisno policijsko preiskavo menjave vodstev Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga, menijo v poslanski skupini SDS. Za nameček je z banko poslovno povezan tudi ministričin partner Miro senica, opozarjajo.

Poslanska skupina SDS je vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora DZ za notranjo politiko, na kateri bi obravnavali ravnanje policije in inšpektorata za notranje zadeve v primeru menjave vodstva Hypo Alpe Adria Bank in podjetja Hypo Leasing. Premiera Boruta Pahorja bodo pozvali, naj predlaga zamenjavo notranje ministrice Katarine Kresal.

Poslanec SDS Vinko Gorenak je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani spomnil na hitro menjavo vodstva Hypo Alpe Adria Bank in podjetja Hypo Leasing, ki so jo minuli teden v Ljubljani izvedli avstrijski lastniki, pri čemer so jih spremljali tudi njihovi varnostniki.

Kot je dejal Gorenak, ni jasno, kaj je pri tem počela slovenska policija. Ne gre le za vprašanje varnostnikov, veliko indicev namreč kaže, da avstrijski državni organi ne zaupajo slovenskim in da so akcijo v Ljubljani izpeljali brez sodelovanja slovenskih organov, je dejal poslanec SDS.

Spomnil je, da je policija lani sporočila, da se s skupino Hypo od konca avgusta ne ukvarja več in da je tožilstvu poslala poročilo. "Zadevo so zaključili s poročilom, kar v strokovnem jeziku pomeni, da niso našli nič, da ni kazenske ovadbe," je dejal Gorenak.


Ob tem je spomnil na več domnevno spornih primerov posojil, ki jih je dajala Hypo Alpe Adria Bank. "Jasno je treba reči tudi, da je Hypo banka neke vrste dvorna banka LDS, vse se giblje okoli LDS," je dejal in spomnil, da ministrstvo za notranje zadeve vodi Kresalova, predsednica LDS.

V poslanski skupini SDS odboru DZ za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje zato predlagajo sprejem več sklepov. Med drugim predlagajo, naj odbor pozove predsednika vlade Boruta Pahorja, da državnemu zboru predlaga zamenjavo Kresalove in s tem omogoči neodvisno policijsko preiskavo v primeru menjave vodstev Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga.

Predlagajo tudi, naj odbor pozove ministrstvo za notranje zadeve in Generalno policijsko upravo, naj sprejme vse ustrezne z zakoni predpisane ukrepe in postopke, da bi uspešno preiskala vse sume kaznivih dejanj v primeru Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga.

Poleg tega predlagajo tudi, naj odbor pozove ministrstvo za notranje zadeve in inšpektorat za notranje zadeve, naj čim prej preveri ustreznost in zakonitost postopkov, ki so jih v primeru Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga na slovenskem ozemlju izvedli tuji varnostniki.