Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrija s 500-milijonsko injekcijo v banko Hypo Alpe Adria

Deli na:
Avstrija s 500-milijonsko injekcijo v banko Hypo Alpe Adria

Avstrija pripravlja novo finančno injekcijo za banko Hypo Alpe Adria v višini 500 milijonov evrov, ki bi izboljšala bilančno stanje banke. V letu 2009 nacionalizirana banka se trudi zadostiti regulativnim zahtevam, ki terjajo povečanje bilančne vsote za 1,5 milijarde evrov.  

Iz Hypo Alpe Adrie so sporočili, da nameravajo izdati 204 nove delnice, ki jih bo lahko kupil edini delničar, torej država, poroča tiskovna agencija Reuters.

Polmilijardna finančna injekcija tako zdaj presega 300 milijonov evrov, ki jih je pred časom kot možno pomoč banki omenjala avstrijska finančna ministrica Maria Fekter. Z njo bo Avstrija tudi težje sledila ciljnemu triodstotnemu proračunskemu primanjkljaju.

Banka Hypo Alpe Adria si prizadeva okrepiti finančno stanje z dezinvestiranjem podružnic v nekaterih državah. Tako je pred dnevi stekel postopek prodaje podružnic te banke v petih državah jugovzhodne Evrope, med njimi tudi v Sloveniji.

Banka do konca marca 2013 za uspešen spopad z recesijo in negotovimi razmerami na finančnih trgih potrebuje še dodatnih 700 milijonov evrov kapitala. Viri blizu banke so za Reuters povedali, da naj bi Hypu v ta namen nameraval izdati za skoraj milijardo evrov hibridnih obveznic z državnim jamstvom.