pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nove vrednote stare SLS: iz društva Komunist k Zidanšku

Deli na:
Nove vrednote stare SLS: iz društva Komunist k Zidanšku

Foto: Primož Lavre in FB

Alexander Crowther (levo) je podpredsednik glavnega odbora Nove generacije SLS - V SLS, ki jo vodi Marko Zidanšek (desno), zanj pravijo, da se je nad komunizmom pač navduševal kot mladoletnik, zdaj pa je usposobljen, »da bo odlično zastopal vrednote podmladka in stranke«

Bil je angažiran v Kulturno-političnem društvu Komunist (KPDK), ki se zavzema za samoupravljanje, skupno lastnino, je proti kapitalizmu. Bil je navdušen nad spontanimi vstajami, ki so rušile desno vlado Janeza Janše, in gibanjem proti Rimskokatoliški cerkvi. Simpatizer Združene levice? Ne. Podpornik Socialnih demokratov? Ne. Privrženec Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije? Ne. Alex (Alexander) Crowther je član Slovenske ljudske stranke (SLS). Če smo bolj natančni, je član njihovega podmladka, ki sliši na ime Nova generacija SLS. In ne samo to. Je podpredsednik glavnega odbora podmladka in je nazadnje vedril na Stični mladih 2016, SLS ga predstavlja kot »mladega perspektivnega politika«.

Mlad zagotovo je, perspektiven najbrž tudi, vprašanje je, ali je v pravi stranki. SLS, kot ima zapisano na spletni strani, je stranka »desne sredine«, zanjo je najboljši ekonomski model »tržno gospodarstvo«, v kateri sta »konkurenčnost in podjetniška svoboda uravnoteženi s socialno pravičnostjo«, o vrednotah pa: »Krščanske vrednote, ki temeljijo na evangeliju in krščanski kulturni dediščini, demokratični ideali svobode, temeljna enakopravnost vseh ljudi ter družbena pravičnost in solidarnost so povezane.« Ne malo, ampak precej nasprotno od tega, nad čemer se je navduševal mladi Crowther. 

Vprašanje smo naslovili na Novo generacijo SLS, a do konca redakcije nismo prejeli odgovora. Pač pa se je Crowterjev profil na facebooku nenadoma čudežno spremenil in prilagodil. Iz stranke matere, ki jo vodi Marko Zidanšek, so nam na vprašanje, »ali ima SLS kakšno novo usmeritev, da ima v vodstvu podmladka ljudi, kot je Crowther«, odgovorili: »Podpredsednik Glavnega odbora Nove generacije SLS Alexander Crowther je bil v času, po katerem sprašujete, mladoleten. Ob dopolnjeni polnoletnosti se je odločil za včlanitev v podmladek Slovenske ljudske stranke, Novo generacijo SLS (NG SLS), in nedolgo za tem tudi za kandidaturo na Kongresu NG SLS. Za podpredsednika Glavnega odbora NG SLS je bil izvoljen z močno podporo, saj je od včlanitve s svojo aktivnostjo prepričal člane podmladka SLS, da bo odlično zastopal vrednote podmladka in stranke. Naše vrednote ostajajo že od ustanovitve stranke leta 1989 zveste tradiciji krščanske demokracije.«

No, medtem iz SLS izstopajo ali pa so izključeni ljudje, kot so Marjan Podobnik, Franc Kangler, Jakob Presečnik, Franc Pukšič ali Janez Podobnik. Očitno prihaja Nova generacija SLS in z njo nova politika, vrednote in ideologija.