Revija Reporter
Slovenija

Marko Zidanšek: Ne izključujemo sodelovanja niti s Šarcem niti z Janšo

Aleš Žužek

6. maj. 2018 20:00

Deli na:

V SLS verjamejo, da bodo s svojim programom prepričali dovolj slovenskih volivcev in volivk za vrnitev v državni zbor, pravi predsednik SLS Marko Zidanšek.

Prepričan je namreč, da Slovenija potrebuje stranko, ki se bo zavzemala za slovensko podeželje in slovenskega kmeta ter razbila centralizem, ki vlada v državi. Po volitvah načeloma ne izključuje sodelovanja niti z Marjanom Šarcem niti z Janezom Janšo. Povedal je tudi, da bi podprl odpravo prepovedi združljivosti poslanske in županske funkcije, saj bi bilo za Slovenijo koristno, če bi bili med poslanci tudi župani.

Kakšen izid pričakujete v SLS na volitvah 3. junija? Koliko odstotkov?

Na letošnjih državnozborskih volitvah pričakujemo od pet do šest odstotkov. Še boljši uspeh pa pričakujemo na naslednjih volitvah.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Zidanšek izpostavi uspehe strank brez tradicije, v katerih nimajo možnosti preverjati ljudi, s katerimi gredo na volitve; pove, zakaj si želi, da bi Slovenijo v vodila močna desnosredinska vlada; poudari, da je njegova stranka za koalicijske partnerje sprejemljivejša od Janše; pojasni, zakaj je za ohranitev ograj na meji; pove, kaj je treba narediti, da bi lahko družine na kmetijah normalno ekonomsko preživele.