Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nove fotografije: Zmago Jelinčič se na taboru v Bovcu objema s poslanci SDS

Deli na:
Nove fotografije: Zmago Jelinčič se na taboru v Bovcu objema s poslanci SDS

Zmago Jelinčič s poslancema SDS Žanom Mahničem in Marijanom Pojbičem. - Foto: Twitter

Prvak SNS Zmago Jelinčič se na taboru SDS na letališču v Bovcu ni znašel čisto naključno – sedel je za mizo s predsednikom SDS Janezom Janšo in se objemal za fotografije s poslanci SDS.

Nad prisotnostjo Jelinčiča na strankinem taboru se je zgražal marsikateri pristaš SDS, saj ima Jelinčič pestro zgodovino hujskaških izjav zoper desnico, v preteklosti je sodeloval tudi z Udbo, zaradi kraje je bil v zaporu, trenutno pa je vpleten v afero »kaviargate«.

Kljub temu je bil Jelinčič, ki ne skriva, da želi sodelovati v vladni koaliciji Janeza Janše in SDS, v Bovcu lepo sprejet in posedli so ga celo za mizo k Janši in poslanki Evi Irgl. Slednja je kot predsednica komisije za peticije in človekove pravice preiskovala zločine zloglasne jugoslovanske  tajne policije Udbe, s katero je svoj čas sodeloval tudi Zmago Jelinčič. Prisotnost moža, ki je Udbi ovajal disidenta Ljuba Sirca, Irglove očitno ni motila in ostala je za mizo.

Foto: Facebook - Zmago Jelinčič za mizo z Janezom Janšo (modra majica z napisom Poletni tabor SDS) in Evo Irgl.

Sploh je bil Jelinčič v Bovcu dobro sprejet. Poleg častnega prostora za kosilo se je pozdravljal z znanci iz SDS in med drugim poziral z njenimi poslanci. Fotografijo, na kateri je z Brankom Grimsom, smo objavili že v nedeljo, pridobili pa smo dodatne fotografije Jelinčiča s poslanci SDS. Na Twitterju je bila objavljena tudi fotografija, na kateri se objema z Žanom Mahničem in Marijanom Pojbičem, a je bila kasneje očitno zbrisana.

Leta 1997 naj bi Jelinčič o volivcih predsedniškega kandidata Jožeta Bernika, ki ga je podprla tudi SDS, izjavil, da so »golazen, ki bi jo bilo treba pobiti že leta 1945«. Zoper njega je bila vložena tudi obtožnica, a je bil zaradi pomanjkanja dokazov oproščen.


Na grbi ima še več kazenskih postopkov, zaradi kraje in posedovanja orožja je bil je bil še v komunizmi tri leta in pol zaprt na Dobu, kar je kasneje poskušal izkoristiti za status političnega zapornika in odškodnino.

»Nam ne gre za oblast, nam gre za stvar,« je v soboto v nagovoru zbranim na taboru zagotovil Janša, ki se je dan kasneje zelo nejevoljno odzval, ko je portal Domovina.si  postavil vprašanje, ali je za se pri prizadevanjih za oblast lahko pozabi politična zgodovina nekoga, kot je Zmago Jelinčič. Ta je prejšnji teden tudi izjavil, da je sodelovanje v koaliciji že dogovorjeno. Da naj se portal raje ukvarja z Janezom Pogorelcem iz NSi, ki naj bi stranki povzročal precej večjo škodo kot pa Zmago Jelinčič, je Janša na Twitterju zabrusil Domovini.

Jelinčičevo prisotnost na srečanju SDS v Bovcu je Janša opravičeval z dejstvom, da je bil tabor na bovškem letališču, Jelinčičeva soproga Monika pa je padalka. Na ironijo takega hobija je opozoril nekdanji predsednik DZ in politik Zares Pavel Gantar: »Žena padalka, ne res? Tudi ona? #zmagopadalec.«

Jelinčičeva soproga je res padalka, obisk Bovca pa je tudi ona izkoristila za poziranje: pred letalom, ki jo je poneslo v nebo, se je postavila med Evo Irgl in Janševo soprog Urško Bačovnik Janša. Fotografijo je Jelinčič ponosno objavil na svojem Facebook profilu s pripisom Bondova dekleta.