Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

Slovenija

Padalec v Lepeni: pristaši SDS se zgražajo nad prisotnostjo Zmaga Jelinčiča na taboru SDS

Deli na:
Padalec v Lepeni: pristaši SDS se zgražajo nad prisotnostjo Zmaga Jelinčiča na taboru SDS

Foto: Twitter/@laurakriznik

Na taboru SDS v Lepeni pri Bovcu je bilo moč opaziti tudi predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, kar mnogim podpornikom SDS ni bilo najbolj po godu.

Prvak SNS Zmago Jelinčič je ta teden medijem razlagal, da si želi v koalicijo s SDS in Janezom Janšo, povedal je tudi, koga še vidi v koaliciji (NSi in LMŠ). Mnogi podporniki stranke SDS si Jelinčiča niti najmanj ne želijo Janševi koaliciji, za kar imajo obilo razlogov, vseeno pa se je Jelinčič včeraj pojavil v Lepeni – je prišel utrjevat koalicijo na srečanje, za katerega sicer ni potrebno posebno vabilo. Med drugih se je fotografiral s poslancem SDS Brankom Grimsem in nekdanjim poslancem Bojanom Homanom.

Foto: Facebook - Tako se je Jelinčič objemal s poslancem SDS Brankom Grimsem in nekdanjim poslancem Bojanom Homanom

Taborska udeležba razvpitega nekdanjega udbovca, obremenjenega s kriminalno zgodovino in še svežo korupcijsko afero, je na družabnih omrežjih zbodla številne uporabnike.

»No, tudi zaradi takih mene danes ni v Bovcu.... In jih je kar nekaj,« je obisk Zmaga Jelinčiča na taboru SDS v Lepeni komentiral znani tviteraš Samo Glavan. V času Jožeta Pučnika Jelinčiča nikakor ne bi bilo na taboru SDS, je na Twitterju poudaril Igor Gošte.

Gregor Virant, nekdanji prvak Državljanske liste in svoj čas koalicijski partner SDS, je na Twitterju zapisal: »Zmago Jelinčič na taboru SDS v Lepeni - nov vrhunec slovenske pomladi.«


Leta 1997 je Jelinčič na srečanju borčevske organizacije o volivcih Jožeta Bernika izjavil, da so »golazen, ki bi jo bilo treba pobiti že leta 1945«. Tožilstvo je Jelinčiča zaradi izjave celo preganjalo, a je bil leta 2003 zaradi pomanjkanja dokazov oproščen.

Zoper prvaka SNS so v preteklosti potekali števili kazenski postopki zaradi kraje in posedovanja orožja. Še v komunističnih časih je bil zaradi kraje celo tri leta in pol zaprt na Dobu, kasneje pa si je brez sramu poskušal urediti odškodnino in status političnega zapornika.

Ime si je zaradi kriminalne preteklosti skušal oprati s sodelovanjem z Udbo, za katero je med drugim vohunil za znanim disidentom dr. Ljubom Sircem. O Udbi še vedno lepo govori in je na svojo udbovsko celo preteklost (popisano v dosjeju Padalec) je ponosen. Jelinčič ima pred hišo tudi kip Josipa Broza Tita, ob smrti kubanskega diktatorja Fidela Castra pa je na Facebooku pisal, da ima nanj dobre spomine.

Jelinčičeva zadnja afera je korupcijski škandal »kaviargate« v korist Azerbajdžana, ki mu je prinesel dosmrtno izključitev iz Sveta Evrope.

Loading...