pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Zver: Bremena izhoda iz krize je treba pravično porazdeliti

Deli na:
Milan Zver: Bremena izhoda iz krize je treba pravično porazdeliti

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver poudarja pomen, ki ga ima za Slovenijo povezovanje. "Slovenija potrebuje trdno navezo, da bomo vsi Slovenci in Slovenke prispevali k izhodu iz krize," je dejal na današnji novinarski konferenci. Pozval je tudi k politični enotnosti za vnos fiskalnega pravila v ustavo.

"Smo na točki, ki je po pomembnosti primerljiva s časom izpred dveh desetletij, ko se je Slovenija osamosvajala. Zato je treba strniti vse energije, da izidemo iz krize. Vendar je treba bremena izhoda iz krize pravično porazdeliti," je dejal.

Slovenija je zdaj po njegovih besedah "pred resnimi odločitvami". Pri tem je spomnil, da bomo še v tem poletju odločali o tem, ali uvesti zlato fiskalno pravilo ali ne. "Upam, da bo do tega prišlo," je dejal. V nasprotnem primeru se po njegovem lahko zgodi, da "pade tisočletni sen imeti samostojno državo".

Ta odločitev je po njegovih besedah zelo pomembna, ker bo vplivala tudi "na mednarodne finance, na bonitetno oceno, na ceno denarja, ki ga bo morala Slovenja še pridobivati v naslednjih letih". Poziva k politični enotnosti in političnem soglasju za vnos fiskalnega pravila v ustavo.

Ekonomsko področje je v današnjih časih tisto, ki določa, ali je država suverena ali ne, je poudaril. To suverenost lahko izgubijo tudi velike države, je opozoril.

Izrazil je upanje, da se Sloveniji to ne bo zgodilo. "Čas za enotnost je zdaj ne le v besedah, ampak tudi v dejanjih," je opozoril.

Glede odločitve Evropskega sodišča za človekove pravice o izbrisanih pa pravi, da je ta "neprijetna za Slovenijo". "Vsi skupaj moramo zdaj temeljito premisliti o tem. Slovenska politika bi se tu lahko poenotila in našla skupno stališče," je dejal.

Podporo Zveru kot kandidatu za predsednika države so na današnji novinarski konferenci izrazili tudi znanstvenik Anton Jeglič, kardiologinja Metka Zorc in direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič.