Revija Reporter
Slovenija

Milan Kučan tu pa tam kakšnega direktorja prosi, naj da kakšen oglas v Mladino

Igor Kršinar

12. apr. 2017 15:13 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Milan Kučan, bivši predsednik partije in države ter aktualni predsednik Foruma 21, se je udeležil preko 80 predstavitev svoje biografije Prvi predsednik, ki mu jo je napisal njegov dvorni zgodovinar Božo Repe, hkrati pa menda tu pa tam kakšnega direktorja prosi, naj da kakšen oglas v Mladino, kjer v nadzornem svetu sedi njegov zet Branimir Štrukelj.

Kot je še slišati, je zaradi dogajanja na levici videti že povsem obupan. Čez premierja Mira Cerarja je naredil križ, ko se je vključil v Forum starejših SD. Nekaj časa so v njegovi dvorni agenciji Ninamedii napihovali SD in jo skušali kazati kot stranko z največjo podporo levice, toda problem je v tem, ker tega niso zaznale tudi druge ankete. Tako na anketah še vedno kaže prvo mesto SDS, medtem ko se na drugem in tretjem mestu izmenjujeta SD in SMC.

Po razkolu med Mirom Cerarjem in Milanom Brglezom zaradi zakona o tujcih naj bi Kučan že videl slednjega na čelu SMC, toda izkazalo se je, da ima Cerar še vedno zelo močno podporo v lastni stranki. Brglez pa tudi nima dovolj podpore ali poguma, da bi ustanovil svojo poslansko skupino in svojo stranko, kot je to denimo storil oziroma načrtuje Bojan Dobovšek.

Zdaj naj bi torej spet stavili na Zorana Jankovića, pri čemer poznavalci razmer pravijo, da gre bolj za tipanje terena: Jankovića naj bi vrgli v javnost, da bi videli, kakšen bo odziv, šele nato naj bi se odločili, ali ga bodo poslali na volitve. Mimogrede, očitki protikorupcijske komisije glede nepojasnjenega izvora njegovega premoženja še vedno ostajajo, Janković se na novo poročilo KPK z istimi ugotovitvami ni pritožil.

Zanimivo bo torej opazovati obnašanje Milana Kučana in njegovih vazalov, če se bodo spet odločili podpreti Zorana Jankovića. Spomnimo, kako je Kučan pred leti vpil, da se mora politik, ki ga močno bremenijo očitki korupcije umakniti, dokler se stvari ne razčistijo. Bo zdaj Kučan zamenjal ploščo in Jankovića podprl, čeprav se stvari še zdaleč niso razčistile? Pravijo, da v sili vrag še muhe žre. In ta sila je očitno res huda.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24