kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Putinu se poznajo leta: na letošnji ekshibicijski tekmi v hokeju je zabil samo pet golov

Deli na:
Putinu se poznajo leta: na letošnji ekshibicijski tekmi v hokeju je zabil samo pet golov

Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je znova dokazal, iz kakšnega testa je. Na ekshibicijski tekmi njegovih "hokejskih legend" proti ekipi "nočne hokejske lige" v Sočiju je zabil kar pet golov in tako odločno pripomogel k skupni zmagi svoje ekipe z 12 proti 7.

Ruski predsednik je v rdečem dresu s številko enajst na tej že tradicionalni letni tekmi v veliki ledeni dvorani v Sočiju dva gola zabil v prvi tretjini tekme, v drugi je podal za gol, v zadnjih 20 minutah pa je dosegel še tri zadetke, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

V njegovi ekipi je bil tudi obrambni minister Sergej Šojgu, pa tudi prave "hokejske legende" Vjačeslav Fetisov, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski in Pavel Bure. Vrata pa je tako kot prejšnja leta znova branil guverner pokrajine Tula Aleksej Djumin.

V nasprotni ekipi z belimi dresi, sestavljeni iz ekipe nočne hokejske lige, pa so sodelovali guverner Moskve Andrej Vorobjov, šef podjetja Norilsk Nikel Vladimir Potanin in drugi, še navaja Tass.

Nočno hokejsko ligo so pred nekaj leti ustanovili na Putinovo pobudo. V njej sodelujejo hokejski navdušenci, tekme pa običajno potekajo zvečer. Pobudi so se kmalu pridružili tudi znani hokejski igralci, tudi tisti, ki so branili še barve Sovjetske zveze.

Prvo revialno tekmo nočne hokejske lige so oddrsali 7. maja 2012. Tudi tedaj se jo je Putin udeležil le nekaj ur po svoji predsedniški prisegi v Kremlju. Njegova slovesna prisega po letošnjih volitvah je potekala v ponedeljek, 7. maja.