avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

MIRKO TUŠ Necenzurirano

Mirko Tuš trkal na vest delavcev, sam pa ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić udaril v svojem slogu! Novinar vztrajal, ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Brglez še pred kratkim v limuzini, zdaj se prevaža z "Jankovićevo" trolo (FOTO)

Deli na:
Milan Brglez še pred kratkim v limuzini, zdaj se prevaža z "Jankovićevo" trolo (FOTO)

Foto: Gašper Petovar

Evropskega poslanca SD in nekdanjega predsednika parlamenta Milana Brgleza smo ujeli na ljubljanski troli, ko se je peljal proti filozofski fakulteti. Ker nismo vajeni, da se politiki vozijo z javnim potniškim prometom oziroma jih redko vidimo na tem prevozu, smo ga seveda vprašali, zakaj in kako pogosto se vozi z javnim prometom. Ne zgolj v Ljubljani ampak tudi v Strasbourgu in Bruslju.

Iz limuzine na trolo

Človek, ki je do izvolitve novega predsednika parlamenta imel na voljo državno limuzino in šoferja, je odgovoril, da se vozi z javnim prevozom, ker je v prestolnici javni prevoz najbolj učinkovit. Tudi v tujini se v Bruslju in Strasbourgu vozi z javnim prevozom. Prevozne storitve, ki jih zagotavlja evropski parlament, je Brglez uporabil zgolj nekajkrat na začetku, pove.

Brgleza smo kot rečeno ujeli na troli, zanimalo nas je pa seveda ali tudi drugi evropski poslanci uporabljajo javni prevoz. Vsem smo poslali vprašanja ali se vozijo z javnim prevozom, ter kje in kolikokrat na teden. Odgovore smo dobili od skoraj vseh z izjemo evropskih poslancev SDS Milana Zvera in Romane Tomc.

Foto: Gašper Petovar


Evropski poslanci prisegajo na vlake

Franc Bogovič, Ljudmila Novak, Irena Joveva, Tanja Fajon in Klemen Grošelj tako kot Brglez doma in v tujini prisegajo na javni prevoz. Grošelj, ki se v Ljubljani vozi s »trolo«, v tujini uporablja predvsem železniški prevoz, največkrat, ko se pelje iz letališča do parlamenta in nazaj. Tudi njegova strankarska kolegica Irena Joveva se v tujini največkrat vozi z vlakom, v povprečju dvakrat na teden, nam je pojasnila.

Foto: Gašper Petovar


Dolgoletna evro poslanka Tanja Fajon uporablja javni prevoz predvsem v Belgiji, v Bruslju »največkrat metro, tudi avtobus, občasno vlak,« pojasni ter doda, da se z javnim prevozom pelje večkrat tedensko.

Naši evropski poslanci torej tako kot ostali državljani sedijo tudi na mestnih avtobusih, celo v Ljubljani. Prav zanimivo bi bilo vedeti koliko poslancev slovenskega parlamenta uporablja javni prevoz.

Večkrat tedensko je na javnih prevoznih sredstvih mogoče videti tudi Franca Bogoviča, ki se tako kot Grošelj in Joveva od letališča do evropskega parlamenta in nazaj vozi z javnim prevozom, pa tudi ko obiskuje druge kraje kot član raznih delegacij. Javni prevoz občasno koristi tudi v Sloveniji, a kot poudari, bi ga še večkrat, če bi bile povezave boljše in javni prevoz bolj urejen.

Kolikokrat na teden se z javnim prevozom pelje Ljudmila Novak ne vemo, saj je na to vprašanje ogovorila: »Odvisno od potrebe in časovne stiske. Če čas dopušča, še najrajši hodim tudi v primeru službenih obveznosti.« Pri čemer je povedala, da uporablja javni prevoz predvsem v Bruslju.

Naši evropski poslanci torej tako kot ostali državljani sedijo tudi na mestnih avtobusih, celo v Ljubljani. Prav zanimivo bi bilo vedeti koliko poslancev slovenskega parlamenta uporablja javni prevoz.