Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Motoristi, previdno na ceste

Deli na:
Motoristi, previdno na ceste

Foto: Profimedia

Po daljšem obdobju slabega vremena se obeta sončen in toplejši konec tedna, ki bo na ceste znova privabil motoriste. Na Javni agenciji RS za varnost prometa opozarjajo, da v spomladanskih dneh obstaja večje tveganje za nastanek prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi. Tem zato svetujejo, naj ravnajo previdno in vozijo defenzivno.

K strpni vožnji in medsebojnemu spoštovanju pozivajo tudi vse ostale udeležence v prometu. Kot so zapisali, "smo za varnost v prometu odgovorni vsi skupaj".

Na slovenskih cestah je lani po podatkih agencije umrlo 16 motoristov in dva mopedista, leto prej pa 25 motoristov in štirje mopedisti. Prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, je še vedno največ v popoldanskih urah med vikendom na regionalnih cestah, ki so med vozniki motornih koles najbolj priljubljene. Dogajajo se predvsem mlajšim voznikom v starosti do 24 let, ti vozniki pa so praviloma tudi povzročitelji nesreč.

Glavni vzroki prometnih nesreč so še vedno neprilagojena hitrost in tam, kjer lahko krivdo pripišemo v večji meri ostalim udeležencem v prometu, neupoštevanje prometnih pravil o prednosti.