petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kucler Dolinarjeva: Časopis Ljubljana je zloraba denarja Ljubljančanov, stroške naj poravna kar Janković

Deli na:
Kucler Dolinarjeva: Časopis Ljubljana je zloraba denarja Ljubljančanov, stroške naj poravna kar Janković

Foto: Primož Lavre

Nosilka liste NSi za ljubljanski mestni svet Mojca Kucler Dolinar protestira zaradi glasila Ljubljana, v katerem so predstavili župana MOL Zorana Jankovića in njegove sodelavce, saj da gre za neenakopravno volilno tekmo. Na MOL pojasnjujejo, da gre za pregled dela pred naslednjim mandatom in da je bila to bila odločitev odgovorne urednice glasila.

Po mnenju Kucler Dolinarjeve gre pri izidu glasila za še eno zlorabo denarja Ljubljančanov. Ocenjuje, da bi stroške izida moral poravnati kandidat za župana Janković in njegova lista.

V NSi menijo, da je glavna urednica glasila Nada Šumi zlorabila funkcijo, saj je predstavniku svetniške skupine NSi Ljubljana pred pričetkom volilne kampanje zagotovila, da bodo v času volilne kampanje izdali le eno številko glasila, v kateri bo le poimenski seznam kandidatov in kandidat za župana, mestne in četrtne svetnike. Dodatne predvolilne številke revije naj ne bi bilo. V torek pa so Ljubljančani dobili še eno številko glasila, v kateri se predstavlja kandidat za župana in njegovi sodelavci, ki kandidirajo na njegovi listi.

V NSi zato pozivajo računsko sodišče, naj javno podajo svoje stališče o tovrstnem početju Jankovića.

Odgovorna urednica glasila Nada Šumi je za STA odgovorila, da je bila njena odločitev, da se ob koncu drugega mandata Jankovića v pogovorih predstavi opravljeno delo. Kot je zapisala, so enako ravnali ob koncu mandata prejšnjih županov.


"Novi župan ali županja ter svetniki in svetnice bodo dobili možnost predstavitve svojega programa v prvi številki, ki bo izšla po lokalnih volitvah," je pojasnila.

Po njenih navedbah se lahko "vsak bralec glasila Ljubljana prepriča, da so tako rekoč vse številke glasila v času njegovega mandata 'predvolilne', saj redno poročajo o izjemnem delu, ki je bilo opravljeno na vseh področjih".

Objavljamo izjavo Mojce Kucler Dolinar:

Mojca Kucler Dolinar, nosilka liste NSi Ljubljana za mestni svet, izraža protest nad glasilom Ljubljana, ki smo ga včeraj prejeli (oktober, letnik XIX, številka 8) ter pri tem opozarja: "Gre še za eno zlorabo denarja Ljubljančanov. Stroške naj poravna kandidat za župana Jankovič in njegova lista. Pristojna Inšpekcija, Društvo Integriteta in drugi nadzorniki volilne kampanje pa naj ukrepajo še danes! V ponedeljek bo "modrovanje" zaman!"

V NSi opozarjajo tudi na zlorabo funkcije glavne urednice glasila Ljubljana, Nade Šumi. Ta je predstavniku Svetniške skupine NSi Ljubljana v telefonskem pogovoru pred pričetkom volilne kampanje zagotovila, da bodo v času volilne kampanje izdali le eno številko glasila Ljubljana. Po njenih besedah bo to posebna predvolilna številka, v kateri bo le poimenski seznam kandidatov in kandidat za župana, mestne in četrtne svetnike (september, letnik XIX, številka 7), kar se je tudi zgodilo. Na naše vprašanje, ali se bodo lahko predstavili tudi dosedanji svetniki oziroma kandidati za župana, mestne in četrtne svetnike, je odgovorila, da to ne bo mogoče, saj dodatne "predvolilne številke revije ne bo".

Včeraj pa smo Ljubljančani, čeprav še nismo zakorakali v mesec oktober, dobili še eno novo številko glasila Ljubljana (oktober, letnik XIX, številka 8). V Svetniškem klubu NSi Ljubljana ocenjujemo, da gre za neenakopravno volilno tekmo obstoječega župana in njegove liste, ki jo na ta način financira z denarjem vseh Ljubljančanov. V glasilu se predstavlja kandidat za župana in njegovi sodelavci, ki kandidirajo na njegovi listi. Ker so slike kandidatov iz Liste Zorana Jankovića identične v glasilu kot tudi na njegovi spletni strani, smo ogorčeni nad tovrstnim ravnanjem. Nedopustno je torej, da se je dosedanji župan lahko predstavil, ostali mestni svetniki ali kandidati pa ne.

V ta namen pozivamo Komisijo za preprečevanje korupcije, društvo Integriteta in Računsko sodišče Republike Slovenije, da javno podajo svoje izjave o tovrstnem nedopustnem početju župana Jankovića in neenakopravnemu obravnavanju ostalih svetnikov v MOL.