Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krkovič: Baje se je štab v Murglah obdal v črnino, na nekem drogu visi bela zastava

Deli na:
Krkovič: Baje se je štab v Murglah obdal v črnino, na nekem drogu visi bela zastava

Krkovič v spremstvu odvetnika Jožeta Hribernika prihaja na obravnavo v zadevi Patria. - Foto: Primož Lavre

"Še vedno čakam, da izvem, česa sem obtožen. Če pa želite komentar - govori se po bifejih, da se je štab v Murglah obdal v črnino. Baje na nekem drogu visi bela zastava," je današnje nadaljevanje sojenja v zadevi Patria komentiral Tone Krkovič.

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se nadaljuje sojenje v zadevi Patria. Tokrat se obravnave udeležujejo vsi obtoženi, po večtedenski odsotnosti tudi poslovnež Walter Wolf. Soobtoženi Tone Krkovič ocenjuje, da so sedaj, ko je Janez Janša postal mandatar za sestavo vlade, "vsi resni razlogi za proces minili".

Janšev zagovornik Franci Matoz je pred začetkom današnje obravnave dejal, da je Janša prišel na glavno obravnavo zaradi današnjega zaslišanja soobtoženega Wolfa. Zakon o kazenskem postopku namreč določa, da je udeležba na obravnavi nujna, če je zaslišan soobdolženec, pojasnjuje Matoz.

Soobtoženi brigadir Tone Krkovič pa je pred začetkom sojenja dejal, da še vedno čaka, česa je obtožen, a meni, da tega ne bo dočakal. Sicer pa ocenjuje, da so sedaj, ko je Janša postal mandatar, "vsi resni razlogi za proces minili" oz. da "ni razlogov, da bi proces trajal naprej".

Wolf se sojenja udeležuje po večtedenski odsotnosti, svojega zagovora pa še ni podal. Pričakovati je, da bo to storil danes, ko naj bi postopek tudi ponovno združili, saj je bil Wolf iz njega začasno izločen.

Sojenje peterici obtoženih - predsedniku SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu - se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria.