bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Kanglerja doleteli dve novi ovadbi

Deli na:
Kanglerja doleteli dve novi ovadbi

Foto: Bobo

Potem ko je mariborski župan Franc Kangler v ponedeljek javnosti sporočil, da je padla kazenska ovadba zoper njega v primeru domnevno nezakonite preprečitve deložacije, časnik Večer piše o dveh novih ovadbah. Šlo naj bi za kazniva dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, zlorabe uradnega položaja ter nedovoljenega dajanja daril.

Kot je za današnjo izdajo Večera povedal vodja okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Drago Šketa, so pred kratkim prejeli še dve kazenski ovadbi. Glede nakupa bivanjskih enot Medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor so prejeli ovadbo zoper dve osebi, in sicer zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje in zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Kazensko ovadbo zoper eno osebo so prejeli tudi zaradi kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril v povezavi z radijskim novinarjem. Po pisanju Večera gre za Andreja Okrešo. Zadeve so v reševanju pri pristojnem tožilcu, ki bo o njih tudi odločil.
 
Zgodba v zvezi z radijskim novinarjem izhaja iz telefonskih prisluhov Kanglerju pred lanskim pridržanjem, v katerih naj bi mariborski župan Okreši po telefonu obljubljal 500 evrov. Kmalu zatem je javno podjetje Energetika Maribor novinarju, ki z mestno občino večkrat sodeluje pri vodenju različnih prireditev, vsak mesec nakazalo povsem enak znesek dve leti in pol, piše Večer.
 
V zvezi s stanovanjskim skladom omenjeni časnik navaja domnevno sporen in predrag nakup večstanovanjskega objekta na Teznu, za katerega naj bi podjetju Vamar plačali več kot 1,3 milijona evrov, javni poziv za nakup bivalnih enot pa naj bi bil celo pisan na kožo prav Vamarju.
 
Kot še dodaja Večer, je bil v tistem obdobju kot lastnik tega podjetja naveden Radivoj Vasić, tutor Srbske pravoslavne cerkve. Ob tem je znano, da je bil Kangler že pred časom ovaden tudi zaradi poslov okoli domnevno sporne prodaje zemljišča omenjeni verski skupnosti.