Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Filli dal popust, Darijan Košir pa ga prikril

Deli na:
Marko Filli dal popust, Darijan Košir pa ga prikril

Foto: Bobo

Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija, je polno odgovoren za nezakoniti popust, ki ga je dal uradu Pahorjeve vlade za komuniciranje, ki ga je vodil Darijan Košir.

Javni zavod RTV je za kampanjo pred referendumom o malem delu vladnemu uradu za komuniciranje, ki ga je vodil Darijan Košir, dal finančni propagandni prispevek v višini 20.076 evrov oziroma nezakoniti popust v tej višini. Da bo še huje, je Košir pred računskim sodiščem to prikril.

Stvar seveda ni enostavna, saj javni zavodi po zakonu o volitvah in referendumih ne smejo v nobenem primeru sodelovati kot takšni ali drugačni financerji. Zakon, opozarja računsko sodišče, določa, da je prispevek za referendumsko kampanjo tudi vsaka brezplačna storitev za organizatorja referendumske kampanje. Popust RTV Slovenija so iz vlade pozabili navesti na seznamu donatorjev, ki so vladi za kampanjo prispevali več kot tri povprečne plače.


Prispevek RTV Slovenija je presegel celo deset povprečnih plač, takšnega zneska po zakonu ne smejo podariti niti tisti, ki jim zakon donacije dovoljuje. Javna radiotelevizija in vlada sta s tem prekršilo tudi zakon, ki izrecno prepoveduje osebam javnega prava, katerih ustanoviteljica je država, da bi financirale referendumske kampanje.

Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija, je polno odgovoren za nezakoniti popust, ki ga je dal uradu Pahorjeve vlade za komuniciranje. S tem je vodstvo RTV tudi dokazalo, da je politično pristransko, saj je tako velik popust dalo iz elektro prispevka vseh državljanov – levih, desnih ali kako drugače opredeljenih. A to ni edini okostnjak v omari sedanjega generalnega direktorja Marka Fillija.

Dobro obveščeni pravijo, da jih je za srednje veliko pokopališče … Med drugim tako imenovanemu eksekutorju Uroša Urbanije in še nekaterih urednikov, Mateju Žunkoviču, dovoli, da ima na uradnih dopisih naziv »tehnični direktor«, česar pa ni ne v statute zavoda in ne v zakonu o RTV. Zvestobo se da nagraditi tudi z izmišljenimi nazivi.