sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je mož informacijske pooblaščenke oskubil davkoplačevalce

Deli na:
Kako je mož informacijske pooblaščenke oskubil davkoplačevalce

Foto: Primož Lavre

Podjetja Aleša Musarja, moža informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, naj bi Kapitalski družbi, državi (se pravi davkoplačevalcem), upnikom in drugim delničarjem iz sežanskega podjetja HTG odnesla najmanj štiri milijone evrov, poročajo Finance.

S. T. Hammer, famozno podjetje, ki ga vodi Aleš Musar, je po ugotovitvah družbe HTG s preprodajo deležev lastnih podjetij pridobil 4,1 milijona evrov kupnine, kapitalske izgube in druge škode pa je pokril sežanski HTG, ki ni v stoodstotni lasti Musarjevih družb. Podjetje HTG se je pred prevzemom ukvarjalo s turizmom in bo šlo najbrž v stečaj, še poročajo Finance, ki se sprašujejo, ali ima lahko javna funkcionarka, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar sploh mirno vest ob tovrstnih poslih svojega moža Aleša Musarja.

S. T. Hammer je družba, katere lastnik je istoimenska družba s Kanalskih otokov. Premoženje je družba začela kopičiti s prevzemom SCT Strojegradnje leta 2003, o čemer smo poročali tudi v Reporterju. Aleš Musar se je podal tudi na Balkan ter kupil  več deležev družb za upravljanje v Bosni in Hercegovini in Črni gori, kjer ga pa nimajo v najlepšem spominu. Finance še pišejo, da je po javno dosegljivih podatkih Aleš Musar v Sloveniji direktor družb S. T. Hammer, Balkan Re, Ekostar, Net pro shop in Net produkcija (ta je v lasti informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar). Poleg tega pa je še nadzornik HTG in proizvajalca plastičnih izdelkov Plama-pur.