pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: V zadevi Patria je bil »zagotovo« podkupljen Jure Cekuta

Deli na:
Janša: V zadevi Patria je bil »zagotovo« podkupljen Jure Cekuta

Foto: Bobo

V aferi Patria je bil "zagotovo" podkupljen Jure Cekuta, ob njem pa še nekaj slovenskih državljanov, ki pa niso v postopku, je v pogovoru za Planet TV dejal predsednik SDS Janez Janša.

"Zanimivo, večina tistih, ki so dobili denar od Riedla ali neposredno, ni v kazenskem postopku," je Janša dejal o obtoženih v zadevi Patria. Po njegovem gre za ljudi, "ki so v sodnem spisu, iz katerega izhaja, da je Patria tukaj prek Riedla ali neposredno plačevala lobiste, ljudi, ki so zanje delali razne raziskave, PR ipd."  

Zanikal je, da bi ignoriral pozive sodišča. O reformi sodnega sistema pravi, da bi zanjo potrebovali ustavno večino 60 glasov, ki je v samostojni Sloveniji nikoli ni bilo moč zbrati. "Tako imamo danes z izjemo nekaterih res dobrih neodvisnih sodnikov, ki se trudijo plavati tudi proti toku in soditi pošteno, sodni sistem, ki je karikatura tega," je ocenil sodstvo.

O poročilu komisije za preprečevanje korupcije je dejal, da ni bilo pravi razlog padca njegove vlade. "Padla je zato, ker smo z zakonom o slabi banki in zakonom o slovenskem državnem holdingu šli v ozadje moči rdečih monopolov. Grozilo je, da se bo ta moč začela razgrajevati, zato so zrušili koalicijo, mene pa so k odstopu pozvali prej, kot je bilo poročilo objavljeno oziroma preden sem ga sam sploh lahko prebral."
 
"Ta vlada bo, hočeš nočeš, porezala svoje lastne korenine, če bo hotela Slovenijo izvleči iz krize, ali pa bo hkrati s temi monopoli propadla," je razložil svoje izjave o razpadu rdečih monopolov s kongresa stranke SDS. Napovedal je bankrot rdečih monopolov, ker je denarja zmanjkalo.

Zapis zlatega fiskalno pravilo v ustavo pomeni, da se zavežemo, da ne bomo porabili več, kot ustvarimo, je poudaril, da ne bomo živeli na račun drugih, na račun partnerjev ali na račun svojih otrok. "Tisti, ki danes to zavirajo, delajo škodo tej državi in vsakemu posamezniku, ki bo imel nižjo plačo in plačeval višje stroške."

O zadolževanju je povedal, da se je Slovenija oktobra lani morala zadolžiti, z vpisom fiskalnega pravila v ustavo in prepovedjo referenduma o proračunih pa bi se lahko sedaj "bistveno ceneje zadolžili", kot je to uspelo vladi Alenke Bratušek.