oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ivana Zidarja operirali mimo vrste - tajkunova hrbtenica je pomembnejša od navadnih?

Deli na:

Padlega šefa SCT Ivana Zidarja naj bi 21. aprila urgentno operirali na Nevrološki kliniki, sprejet pa je bil kot nujni bolnik, ne da bi ga pregledal dežurni kirurg. Tudi operacijo je na Zidarjevo željo opravil drug zdravnik, Seyed Yousef Ardebili, ki velja za vodilnega strokovnjaka za nevrokirurgijo na v UKC Ljubljana.

Padlega šefa SCT Ivana Zidarja naj bi 21. aprila urgentno operirali na Nevrološki kliniki, sprejet pa je bil kot nujni bolnik, ne da bi ga pregledal dežurni kirurg. Tudi operacijo je na Zidarjevo željo opravil drug zdravnik, Seyed Yousef Ardebili, ki velja za vodilnega strokovnjaka za nevrokirurgijo na v UKC Ljubljana.

Strokovna direktorica UKC Ljubljana Brigita Drnovšek Olup je odredila strokovni nadzor nad primerom operacije prvega moža SCT Ivana Zidarja, so sporočili iz zavoda. Ta je bil 21. aprila zvečer, dan pred nadaljevanjem sojenja v zadevi Čista lopata, domnevno urgentno operiran na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana.

V strokovnem nadzoru bodo sodelovali neodvisni strokovnjaki. Pregledali bodo vso medicinsko dokumentacijo in ugotovili, ali je bil operativni poseg nujen ter ali je v tem primeru morebiti šlo za preskakovanje čakalne vrste ali ne. V kolikor se bodo ugotovile nepravilnosti, bodo sledili tudi ukrepi, napovedujejo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Kot poročajo današnje Finance, naj bi v tem primeru obstajal sum preskakovanja čakalne vrste na operacijo. Zidar se je namreč na kliničnem oddelku za nevrokirurgijo pojavil kot nujni bolnik v dežurstvu, dežurni kirurg ga ni ne pregledal ne sprejel na oddelek, pa tudi operiral ne.


Namesto tisti večer dežurnega kirurga ga je na hrbtenici operiral Seyed Yousef Ardebili, ki si ga je Zidar zaželel in je tisti večer opravil samo to operacijo.

Zidarjev primer naj po pisanju Financ ne bil tako nujen, da bi ga morali urgentno operirati v dežurni službi. Neimenovani vir časnika zatrjuje, da bi bilo mogoče zdravstveno dokumentacijo Zidarja, ki si jo je ogledal Ardebili, formulirati tako, da postane ne-nujen poseg nujen.

Po pisanju časnika pa drugi viri pravijo, da je šlo pri Zidarju res za nujen primer in da je prvemu možu SCT brez takojšnje operacije grozila ohromitev noge v nekaj urah.

Ivan Zidar bi se moral 22. aprila pojaviti pred sodiščem v okviru sojenja v zadevi Čista lopata, in sicer na posebni obravnavi. Ker je bil večer pred obravnavo operiran, se na sodišču ni pojavil. Njegov odvetnik Boštjan Penko je tedaj dejal, da tudi ni mogoče predvideti, kdaj bo Zidar sposoben priti na sodišče, saj da je njegovo zdravljenje negotovo.