Revija Reporter
Slovenija

»Gostilniško obnašanje« Nataše Pirc Musar: kako je bila celo kaznovana za svojo predrznost

Biserka Karneža
6 10.071

15. jul. 2022 6:39 Osveženo: 7:07 / 15. 7. 2022

Deli na:

Nataša Pirc Musar o kandidaturi za predsednico države

Sašo Švigelj

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar slovi tudi po grobem obnašanju, ki je prišlo najbolj do izraza, ko je kot odvetnica zastopala Viktorja Knavsa v njegovi tožbi, vloženi zoper Bojana Požarja zaradi njegovega zapisa, da dokumenti potrjujejo obsodbo Knavsa na zaporno kazen, ker je utajil davke in ker se je ukvarjal z nedovoljeno trgovino.

Ob prihodu Viktorja Knavsa na okrožno sodišče v Ljubljani oktobra 2018 je novinarka POP TV želela dobiti Knavsovo izjavo, vendar je Nataša Pirc Musar, ki je bila ob Knavsu kot kakšen njegov telesni stražar, odrinila novinarkino roko ter celo lopnila z desno roko po mikrofonu, ki ga je novinarka držala v rokah.


 
»Gostilniško obnašanje« Nataše Pirc Musar, kot ga je označil sodnik Zvjezdan Radonjić, je bilo v primeru iste tožbe opazno tudi leto kasneje še v sodni dvorani. Sodnik jo je najprej opozoril na njeno nedopustno zahtevo, izrečeno po koncu zapisnika, ko pa mu je na grožnjo s kaznijo predrzno odgovorila »komaj čakam«, ji je dejansko izrekel kazen 800 evrov.

Čeprav se zdaj, ko kandidira za predsednico republike, rada predstavlja kot uglajena dama in odvetnica in se z možem Alešem Musarjem postavljata pred fotografske objektive z umetniški slikami v ozadju, ni pozabljeno, kakšen je bil njen okus, ko je bila še informacijska pooblaščenka.

Novinarskega vprašanja, ali je bil v uradu, ki ga je takrat vodila Pirc Musarjeva, res dan predlog, a se med zaposlene razdelijo majice z napisom »Ne rabim seksa, ker me Informacijski pooblaščenec jebe v glavo«, v uradu niso zanikali.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24