Revija Reporter
Slovenija

Minister Počivalšek vztraja, da v Prlekiji ni jedel žabjih krakov, »samo vodo«je pil

M. M.
7 1.429

9. feb. 2021 9:05 Osveženo: 9:07 / 09. 2. 2021

Deli na:

Gospodarski minister in prvak SMC Zdravko Počivalšek

Primož Lavre

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek zavrača očitke, da naj bi samo za njegov obisk odprli gostilno v Prlekiji in v službo celo poklicali kuharja. V gostilni naj bi bil le zato, ker so tam srečanje organizirali njegovi gostitelji, razlog pa naj bi bila primernost prostora, ne pa strežba, se brani Počivalšek.

Počivalšek naj bi v gostilni Taverna v Ivanjkovcih sestankoval in nato še obedoval z lokalnimi političnimi in gospodarskimi partnerji, je poročal Pop TV. Pred gostilno je bil namreč prejšnji teden opažen njegov službeni avto, ob njem pa še deset drugih vozil.

Med gosti je bila tudi poslanka SMC-ja Mojca Žnidarič, ki je za 24ur povedala,  da je šlo za dlje časa načrtovani sestanek z obrtniki, da na njem niso jedli in so zgolj pili vodo, ves čas naj bi tudi nosili maske.

Gostilna je za 24ur potrdila obisk ministra, a najemnik gostilne  Dino Kruhoberec je vztrajal, da za ministra in ostale niso kuhali.  »Radenska, navadna voda, in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan,« je dejal  Kruhoberec, ki je še dejal, da kuhinja ne dela, saj jo renovirajo. A novinarji Pop TV so z druge številke poklicali gostilno in vprašali, ali lahko naročijo hrano za praznovanje., in dobil potrdilen odgovor.

O gostiji z ministrom je poročal tudi Dnevnik. Gostom naj bi Taverna postregla z ocvrtimi žabjimi kraki in lokalno specialiteto postržjačo, z ocvirki obloženo pogačo.