Revija Reporter
Slovenija

Lik in delo Nataše Pirc Musar: zaščitnica tajkunov in preganjalka novinarjev bi rada bila predsednica

Biserka Karneža
1 2.977

10. jul. 2022 20:00

Deli na:

Nataša Pirc Musar kot informacijska pooblaščenka novinarjem ni ostala v dobrem spominu.

Primož Lavre

Za odvetnico najbogatejših in najvplivnejših Natašo Pirc Musar velja, da na karierni poti ničesar ne prepusti naključju. Zgodbe o njej se pišejo kar same od sebe.

Informacijska pooblaščenka, ki je zaradi zaščite tajkunov, lobistov in vplivnih politikov vlagala postopke zoper novinarje, je Nataša Pirc Musar postala ob podpori dr. Janeza Drnovška. Za svoj drugi mandat pooblaščenke se lahko zahvali podpori dr. Danila Türka, ki jo zdaj z Milanom Kučanom podpira pri kandidaturi za predsednico republike.

Kaj vse očita novinarjem in v katerih odmevnih primerih jim je grozila s tožbami? Kaj je očitala tedniku Reporter in kako je ravnala ob zapisih kontroverznega Mitje Kunstlja, objavljenih na njegovem blogu?

Katero obljubo je dala s figo v žepu ob kandidaturi za generalno direktorico RTV Slovenija in katera politična stranka jo je takrat postavila na laž?

Zakaj ji je bilo očitano »gostilniško obnašanje« na sodišču, za kar ji je bila izrečena denarna kazen in kakšen je bil okus te »uglajene dame« iz Ruske dače, ko je bila še na funkciji informacijske pooblaščenke? Kako je na tej funkciji ravnala z javnim denarjem?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24