pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čeferin: Nisem grozil Zahoviču, on je pobesnelo kričal »j**** vam m****«

Deli na:
Čeferin: Nisem grozil Zahoviču, on je pobesnelo kričal »j**** vam m****«

Foto: Bobo

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič je "močno veselem" stanju zmerjal predsednika NZS Aleksandra Čeferina, je slednji zavrnil obtožbe iz mariborskega kluba, da naj bi Čeferin po tekmi med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani grozil Zahoviču.

"Resnično se je dogajalo približno takole. Zahovič je v močno veselem stanju prišel na VIP-tribuno in nekaj minut po začetku tekme pričel vpiti na Aleša Zavrla, generalnega sekretarja NZS-ja, in ga zmerjati. Govoril je, da bo naj****, da je svinja, da je svinja njegov oče Rudi Zavrl, da za sojenjem stoji Vlado Šajn in da naj reprezentanca ne hodi v Maribor, ker bodo sicer napadeni tako igralci kot vodstvo. Nato sem Zahoviču rekel, naj se umiri, in zavpil je name: "Ti pa bodi tiho, ker se s tabo ne pogovarjam!!!" Tako se je "dialog" končal, poslušali smo le povsem pobesnele krike Zahoviča kot npr. "j**** vam m****", p**** vam m*******" in podobno. Bilo je grozljivo neokusno," je Čeferin za MMC predstavil svojo različico dogajanja.

Kot grožnjo naj bi Zahovič narobe razumel palec, ki ga je Čeferin dvignil med pogovorom, meni odvetnik in predsednik NZS. "Ko je bilo konec srečanja, mi je dejal, da se me ne boji in da me lahko tudi, če sem že odvetnik, najame. To me je malce spomnilo na vsebino njegovega pogovora s Katancem v Koreji," je za Sportal siol.net povedal Čeferin, ki ne izključuje možnosti tožbe zoper Mariborčana.

Sobotni derbi prve slovenske nogometne lige med Olimpijo in Mariborom se je končal brez zmagovalca in brez zadetkov, po srečanju pa so bili Mariborčani zelo nezadovoljni s sojenjem. V ponedeljek je direktor kluba Bojan Ban kritiziral obnašanje ljubljanskih navijačev, ki so žalili mariborske nogometaše, športni direktor Zahovič pa naj bi bil celo tarča groženj predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina. Ta je pri grožnjah celo "izkoriščal svoj poslovni vpliv," je izjavil Ban.

NK Olimpija je zavrnila Banove obtožbe in je nasprotno Zahoviča obtožila prostaškega obnašanja v Vip prostoru stadiona v Stožicah. "Prostaško obnašanje gospoda Zahoviča v VIP-prostoru ljubljanskega stadiona namreč ni nič novega, priča smo mu bili žal že ob derbiju v Ljubljani v prejšnji sezoni, tudi tokrat pa smo bili naravnost šokirani nad njegovim pomanjkanjem osnovnega bontona. V osrednji VIP-prostor je najprej na silo vstopil z osebami, ki niso bile najavljene, potem pa sploh ni zasedel svojega sedeža, pač pa je srečanje stoje spremljal za predsednikom NZS-ja, nenehno provociral in žalil gospoda Čeferina ter s svojim skrajno primitivnim vedenjem motil vse navzoče na omenjeni tribuni," je v izjavi za javnost povedal direktor Olimpije Sanel Konjević, ki dodaja: "Kot kaže, bomo zato prisiljeni na naslednjem srečanju Olimpija-Maribor v Ljubljani poostriti varnost v Vip prostoru in še bolj selektivno izbrati osebe, ki jim bo sploh dovoljen vstop na Vip tribuno."