zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

aki Njena.si

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Slovenija

Če ni najboljše, ni Enaa

Deli na:
Če ni najboljše, ni Enaa

Ko se vam pokvari televizor, pralni stroj ali hladilnik lahko preko Enaa kar od doma z nekaj kliki ne glede na dan in uro v nekaj minutah izberete novega, dobite hitri kredit, oddate naročilo in počakate na dostavo najkasneje na naslednji delovni dan.

Enaa slovenska spletna trgovina št. 1 se ponaša z največjo ponudbo izdelkov za potrošnike in podjetja. Več kot 400.000 ponudb in tri tisoč blagovnih znamk v 17 oddelkih z odličnimi cenami, hitrimi krediti in dostavo na dom privablja vse več kupcev tako zahvaljujoč vgrajeni umetni inteligenci, ki kupcem pomaga pri izboru kot tudi hitrejše dostave. Že nekaj mesecev lahko del njihove ponudbe naročite preko Wolt aplikacije in dobite na dom že v pol ure do največ eni uri. Tako na najboljši način v praksi uveljavljajo svoje vodilo, če ni najboljše, ni Enaa.

Ekipa Enaa se je kot prva slovenska spletna trgovina že leta 1999 usmerila na prodajo računalniške opreme, predvsem računalnikov in prenosnikov. Večino kupcev so predstavljala podjetja, ki tudi danes predstavljajo pomemben del njihovega poslovanja. Največji del Enaa kupcev še vedno zanimajo prenosni računalniki in monitorji za začetnike in profesionalce, pametni telefoni s krediti od 24 do 36 mesecev s ceno in mesečnimi obroki, ki so nižji kot pri nakupu telefonov z vezavo pri operaterjih ter televizorji vseh največjih svetovnih ponudnikov.

Z rastjo zanimanja potrošnikov za spletne nakupe so ponudbo razširili še na hladilnike, pralne stroje, gume, kavne aparate, sesalnike in druge gospodinjske aparate ter tudi luksuznimi parfumi, kozmetiko, športnimi urami, pametnimi zapestnicami in igračami. Praviloma kupci pri nakupi teh izdelkov potrebujejo več informacij in pomoči.

Ker pa so v navadnih trgovinah, ki si prizadevajo čimprej prodati blago na zalogi, informacije prepogosto bolj namenjene  promociji kot pa pomoč kupcu, da sam izbere izdelek, ki mu najbolj ustreza, so se na Enaa naslonili na umetno inteligenco. Le ta razkriva, da kupci pogosto dajejo prednost pralnim strojem s kratkimi in ekološkimi programi pranja, televizorjem, ki omogočajo sliko prilagojeno gledanju športnih dogodkov in z vse toplejšimi zimami celoletnim gumam namesto namesto zimskim gumam. Celo izkušeni Enaa uredniki se na tak način vsak dan naučijo česa novega.

V zadnjem času si prizadevajo preskočiti še eno oviro in kupcem zagotovi hitro dostavo ali izdajo, ne samo naslednji dan, temveč čimprej po naročilu. Enaa je edina spletna trgovina z Drive In izdajnim mestom v Ljubljani, kjer lahko kupci za prevzem naročenih izdelkov porabijo manj kot minuto. Pri tem lahko ostanejo kar v svojem avtomobilu, medtem ko Enaa ekipa pripravljeno pošiljko hitro naloži na zadnje sedeže ali v prtljažnik avtomobila.

Sicer pa, dober glas seže v deveto vas: kar 97% kupcev Enaa po nakupu priporoči svojim prijateljem.