pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pogačar včeraj blestel, bo danes napadel Roglič?

Deli na:
Pogačar včeraj blestel, bo danes napadel Roglič?

Tadej Pogačar - Foto: Profimedia

Na dirki po Franciji bo danes na sporedu drugi in za letos zadnji spopad v Pirenejih. Tokrat kolesarje čaka 153 kilometrov dolga etapa od Pauja do Larunsa z nekaj zahtevnimi vzponi in podobnim zaključkom kot dan prej, ko je v polnem sijaju zablestel mladi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar.

Čeprav kolesarji ne bodo premagali toliko višinskih metrov kot v osmi etapi, ima deveta s podobnim profilom znova potencial za morebitne napade med favoriti. Podobno, kot jih je dan prej uprizarjal Pogačar.

Enaindvajsetletnik je imel v soboto nekaj več manevrskega prostora za agresivno vožnjo, potem ko je v petek v vetrovni etapi nepričakovano izgubil skoraj minuto in pol. Danes ga bodo favoriti spremljali bolj podrobno, saj je 21-letnik pokazal, koliko dinamita ima v boju za rumeno majico še v nogah.

Medtem ko je Pogačar ves čas napadal, je Primož Roglič, drugi v skupnem seštevku, nadzoroval tekmece, ki so mu tik za petami. Glede na to, da mu ustreza vloga plenilca v lovu na rumeno majico, ki je še vedno na ramenih Britanca Adama Yatesa, je težko pričakovati, da bo s svojim moštvom že danes želel prehiteti v soboto vidno načetega Britanca.

Po drugi strani pa kolesarje po današnji etapi čaka prost dan, kar bi lahko botrovalo bolj agresivnemu pristopu kolesarjev, ki se želijo vključiti v boj za najvišja mesta.

Svojo možnost pa bodo ob mirnejšem začetku še drugi dan zapored iskali ubežniki. In če v glavnini ne bo veliko aktivnosti, bi lahko na svoj račun prišel tudi Matej Mohorič.

Če bo dobil proste roke od ekipe Bahrain-McLaren bi mu trasa z zahtevnimi vzponi in spusti lahko bila pisana na kožo.