sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brščič: Klemenčič izkazuje totalitarne popadke in želi natikati nagobčnike drugače mislečim

Deli na:
Brščič: Klemenčič izkazuje totalitarne popadke in želi natikati nagobčnike drugače mislečim

Foto: Bobo

"Leta 2013 smo priče verbalnemu deliktu. Gre za nezaslišano zlorabo institucije v politične namene," je Bernard Brščič komentiral ovadbo, ki jo je zoper njega in nekaj drugih članov Zbora za republiko (ZZR) vložila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

KPK je Brščiča in Franca Cukjatija ovadila zaradi suma storitve kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Zmotili so jo nastopi, ki sta jih imela na javnih tribunah ZZR in v katerih sta kritizirala delo KPK in Gorana Klemenčiča.

Cukjati pravi, da so komisijo zmotile njegove besede, da je KPK komisija za diskreditacijo in da gre za perfidni sistem lansiranja laži. "KPK se s svojimi ravnanji diskreditira sama," pravi Cukjati in vztraja: "Še vedno stojim za svojo izjavo glede Komisije za preprečevanje korupcije, da gre za komisijo za diskreditacijo. Pri KPK pravijo, da naj bi škodoval dobremu imenu državnega organa, toda s primeri njihovega delovanja diskreditirajo sami sebe. Vračamo se v čase verbalnega delikta."

Perfidni sistem lansiranja laži je opisal kot širše družbeno dogajanje, ki se je začelo z demonstracijami zoper mariborskega župana Kanglerja, vrhunec pa doseglo  s poročilom KPK o koruptivnosti politikov in z lažmi in Janezu Janši in njegovi družini, pravi Cukjati.

Brščiča je naj bi inkriminiral njegov nastop v Ribnici, za razliko od Cukjatija pa še ni bil zaslišan na policiji. O delu Klemenčičeve komisije meni: "KPK ni moralna avtoriteta, ki bi lahko metala kamenje. Poročila nisa v skladu z dejstvi, temveč gre za podtikanja."

Ovadbo Brščič označuje kot "nezaslišano zlorabo institucije v politične namene", o Klemenčiču pa pravi: "Kdo je predsednik KPK, ki želi natikati nagobčnike drugače mislečim?" S svojim početjem Klemenič izkazuje totalitarne popadke, saj je kritika oblasti temelj sodobne Evrope, meni Brščič, ki dodaja: "Ne bom si pustil natikati nagobčnika."

O KPK in njenih članih pa: "Člani senata KPK bi morale biti osebe z zadostno integriteto, vendar predsednik komisije in nekdanji novinar nista moralni integriteti, da bi metali kamne v druge. Mnenja komisije nimajo podlage v dejstvih, pač pa domnevah in podtikanjih."

Vasko Simoniti je o protikorupcijski komisiji povedal: "Imamo institucijo, ki odloča, kdo je moralno primeren. Na vprašanje: kaj pa mi morete, odgovarja: nič mi ne morete!" Šli smo "od Ivana Mačka, ki je nadzoroval vse in vsakogar, do Gorana Klemenčiča, ki želi nadzorovati vse in vsakogar," meni Simoniti.

O Klemenčičevem delu Simoniti pravi, da gre za javno sramotenje, diskriminacijo in deklasiranje državljanov, za "politikanstvo, šikaniranje in preganjanje državljanov ter neupravičljivo kršenje državljanskih pravic."

"KPK se predstavlja kot organ za moralno primernost in čistost. Klemenčič se fotografira s sliko Orwelovega Velikega brata, ki je simbol ideološkega zla. Organe pregona pozivam naj ukrepajo," še dodaja Simoniti.

Boštjan Turk je napovedal pripravo 800 strani "verbalnega delikta" o KPK. "Enega od članov Komisije, nekdanjega novinarja Roka Praprotnika, bi glede njegovega pisanja o zadevi Sova lahko označili za lažnivca, torej nekoga, ki zavestno govori neresnice," pravi Turk.