bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

»Briši klošarji!« in »Za Slovenijo! Ne za smrdljivi Hamas!«: Ruparjevi upokojenci so se skoraj zravsali s podporniki Palestine (VIDEO in FOTO)

Deli na:
»Briši klošarji!« in »Za Slovenijo! Ne za smrdljivi Hamas!«: Ruparjevi upokojenci so se skoraj zravsali s podporniki Palestine (VIDEO in FOTO)

V nekem trenutku se je celo zazdelo, da bo prišlo do ravsa zaradi zastav. - Foto: X.com/Anže Božič

Pred državnim zborom so se istočasno znašli Pavel Rupar s svojim Glasom upokojencev in predstavniki Gibanja za pravice Palestincev – oboji so namreč ob isti uri in na istem kraju organizirali novinarsko konferenco.

Predvidljivo se ideološko nasprotni skupini nista spoštljivo pustili pri miru. Podporniki Palestincev so Ruparja pozivali, naj se prestavi na drugo stran Trga republike pred parlamentom, česar on jasno ni bil pripravljen storiti.

V videu, ki ga je objavil novinar 24ur Anže Božič, je videti razkačenega Ruparjevega podpornika, ki vpije »Za Slovenijo! Ne za smrdljivi Hamas.«

Nekaj trenutkov zatem se podpornica Palestincev s palestinsko zastavo postavi pred člana Ruparjeve ekipe s slovensko zastavo – tega to tako razkači, da jih palestinsko zastavo iztrga iz rok. Nekaj trenutkov se zdi, da bodo celo zapele pesti, a je Rupar svojega podpornika pomiril z opozorilom, da ga snemajo.

Slišati je vzklike »Za Slovenijo!« in »Briši klošarji!«, medtem ko predstavnica Gibanja za pravice Palestincev poziva medije, naj posnamejo incident.

Nato začne Rupar peti Zdravljico, spremljevalci mu pritegnejo in posnetek se konča.

V nadaljevanju je Gibanje za pravice Palestincev povedalo, kar je hotelo, a ob opazkah jeznega Ruparja in somišljenikov. Ti so podpornike Palestincev zmerjali s klošarji, Rupar pa je vpil »Barabe!« in se pritoževal, da so se mu »nasrali tukaj kot zadnjič Nika Kovač«.