koktail Dobra karma

Smrtonosni koktalj, ki ga uživamo vsi: mešanica ...

Belma Šoljanin Svet24.si

BiH ovita v črno: umrla tri dni po porodu, ni ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

letališče, brnik, aerodrom Svet24.si

Težave slovenskega državljana ob prihodu iz ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Kdo so Bosanci, za katere Janković spreminja ...

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Slovenija

Bordeli na črno

Deli na:

Prostitucija je v Sloveniji dekriminalizirana, dokler ne dobi oblike zvodništva ali zlorabe. Policija je letos zabeležila že 29 primerov kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in trgovanja z ljudmi, kar je precej več kot lani. O številu aktivnih prostitutk v Sloveniji lahko le ugibamo, a glede na spletno in časopisno ponudbo, gotovo več kot štirideset.

Prostitucija je v Sloveniji dekriminalizirana, dokler ne dobi oblike zvodništva ali zlorabe. Policija je letos zabeležila že 29 primerov kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in trgovanja z ljudmi, kar je precej več kot lani. O številu aktivnih prostitutk v Sloveniji lahko le ugibamo, a glede na spletno in časopisno ponudbo, gotovo več kot štirideset.

Ravno te dni v Koloseju vrtijo film Slovenka, ki predstavlja zgodbo o slovenski študentki, ki se skrivoma prostituira. Uradno 'kupleraja' v Sloveniji nimamo, a med lokacijami, kjer krožijo seksualne delavke, se pojavljajo tudi hotel Lipa, kamp Mostiščar, bungalovi Medno, Jolly bar, klub Dolce Vita in drugi.

Prostitucija je izziv družbenim normam. Na eni strani strast in užitek, na drugi trgovanje z ljudmi in zloraba človekove svobode. Je tudi prepovedan sadež, pa vendar družbeni pojav, ki spada med pomembne segmente tržne ekonomije. O lokacijah prodajalk ljubezni se zaradi nezakonitega predznaka bolj šepeta. Skušali smo jih odkriti, ob tem pa naleteli tudi na bogato spletno ponudbo s konkretnimi storitvami, cenami, pristnimi slikami slovenskih prostitutk in celo osebnimi izkušnjami uporabnikov.

Vse, razen ulične prostitucije
Na Generalni policijski upravi so nam pojasnili, da se v Sloveniji prostitucija izvaja v različnih oblikah opravljanja te dejavnosti. »Medtem, ko ulične prostitucije pri nas pravzaprav ne beležimo, poznamo v zadnjih petih letih predvsem stanovanjsko prostitucijo, kjer se ponujanje spolnih uslug izvaja v stanovanjih, hotelsko prostitucijo oziroma prostitucijo v hotelskih sobah, kjer je potrebno omeniti t.i. turistični vidik, ko se število prostitutk poveča glede na sezonska gibanja, prostitucijo po nočnih lokalih, kjer se izvajajo različne dejavnosti v okviru vzpostavljanja erotičnega ambienta, kot so barski plesi, erotične predstave in podobno. Vendar ponujanje spolnih uslug včasih poteka tudi neodvisno od dejavnosti v nočnih barih,« je povedal predstavnik za stike z javnostmi Drago Menegalija.

V prvih dveh primerih gre tudi za t.i. mobitel prostitucijo, kjer stranke vzpostavljajo stik s prostitutkami preko različnih telefonskih številk v oglasih v časopisih in na spletu. Poznamo pa še različne ponudbe preko agencij in spremljevalnih servisov (escort), ki lahko delujejo samostojno ali v kombinaciji z nudenjem najetih stanovanj in hotelskih sob.

Policija seveda lahko posreduje le v skladu z zakonom, kjer gre za zlorabo prostitucije, saj je prostitucija, kot prostovoljna dejavnost vsakega posameznika dekriminalizirana. Lahko govorimo samo o obravnavi zlorab prostitucije s strani drugih oseb, kjer so prostitutke žrtve teh kaznivih dejanj.

»V teh primerih je policija v obdobju zadnjih petih let posredovala zoper osumljence v povezavi z stanovanjsko, hotelsko in prostitucijo v nočnih lokalih, v nekaterih primerih so bile v to vpletene tudi storitve ponujanja spremstva,« je še dodal Menegalija.

VEČ V TISKANI IZDAJI
Loading...