Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 3. decembra

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

andrej sifrer Njena.si

Andrej Šifrer 'zapufan' odšel v Ameriko

jožica in jože rožen Njena.si

Jože si želi Jožico, kaj pa na to pravi ona?

Magazin

To so imena, ki jih v upravni odbor Prešernovega sklada predlaga vlada

Deli na:
To so imena, ki jih v upravni odbor Prešernovega sklada predlaga vlada

Podelitev Prešernovih nagrad za leto 2020. - Foto: Bobo

Vlada je včeraj DZ predlagala imenovanje novih članov v upravni odbor Prešernovega sklada. Dosedanjemu upravnemu odboru se bo štiriletni mandat iztekel septembra. Obenem je imenovala nadomestnega člana sveta Javne agencije za knjigo RS (Jak), so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je DZ predlagala, naj upravni odbor Prešernovega sklada imenuje v sestavi Igor Grdina, Janko Kos, Mateja Komel Snoj, Sonja Weiss, Jurij Paljk, Bernarda Fink, Lovrenc Blaž Arnič, Jožef Muhovič, Robert Simonišek, Ženja Leiler Kos, Jože Možina, Marko Cotič, Katarina Klančnik Kocutar, Rok Andres in Barbara Drnač.

Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje DZ iz vrst kulturnih ustvarjalcev ter uglednih strokovnjakov s področja kulture. Mandat članov traja štiri leta in začne teči z dnem imenovanja.

Ker se bo dosedanjemu upravnemu odboru septembra iztekel mandat, je ministrstvo za kulturo na podlagi zakona o Prešernovi nagradi objavilo javni poziv za predlaganje kandidatov. Zaključil se je 4. maja, prispelo pa je 20 predlogov, piše v sporočilu za javnost.

Obenem je vlada razrešila Staša Ravterja kot člana sveta Jaka in kot nadomestnega člana imenovala specialista revizije Sebastjana Eržena.

Loading...