hrvaška policija Svet24.si

Pogrešano osemletno Taro po enem letu našli na ...

la-palma, lava, izbruh-vukana Svet24.si

FOTO: Lava golta vse pred sabo, a naravi se je ...

mario-fafangel Svet24.si

Zakaj cepljeni ob tveganem stiku ne gredo v ...

milan kucan 1990 bobo Reporter.si

Ljerka Bizilj: Kako sem postala »Kučanova ...

oshkosh, lkov 4x4, matej tonin Necenzurirano

Zakaj Tonin ni razkril, da bo kupil še 100 ...

kmetija, ambrož, nina-radi Njena.si

Nina Radi na Kmetiji našla svojega sanjskega ...

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Slovenija

Sploh ne poznajo sramu: Janšev odvetnik Matoz postal šef slabe banke

Deli na:
Sploh ne poznajo sramu: Janšev odvetnik Matoz postal šef slabe banke

Janez Janša in Franci Matoz. - Foto: Bobo

Franci Matoz, ki ga je vlada v četrtek imenovala za novega neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), je včeraj postal predsednik upravnega odbora družbe. Upravni odbor ga je izmed svojih članov izvolil na včerajšnji dopisni seji, so sporočili iz DUTB.

Poleg Matoza so člani upravnega odbora DUTB še v. d. glavnega izvršnega direktorja Robert Rožič, izvršni direktor Matej Pirc ter neizvršni direktorji Alenka Urnaut Ropoša, Aleksander Lozej in Gregor Planteu. Slednjega je vlada na ta položaj tako kot Matoza imenovala na četrtkovi seji.

Mesti, ki sta ju z dnem imenovanja zasedla Matoz in Planteu, sta se izpraznili po odpoklicu Franca Doverja in Marka Tišme.

Ministrstvo za finance je 20. julija prejelo Doverjevo odstopno izjavo ter na njegovo mesto predlagalo imenovanje Matoza. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa je predlagalo razrešitev Tišme in imenovanje Planteua, so v četrtek pojasnili na vladi. Njun mandat traja do 31. decembra 2022, ko se izteče tudi življenjska doba DUTB.

V DUTB sicer iščejo glavnega izvršnega direktorja. To delo od 21. aprila začasno za šest mesecev kot v.d. opravlja Rožič. Na razpis, ki je bil objavljen konec junija, iztekel pa se je 15. julija, je prispelo šest prijav. Postopek je še v teku, zato več podrobnosti ni znanih.

Loading...