ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Danica Lovenjak Njena.si

Ta svetlolaska se vrača na male ekrane

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tadeja Brankovič je premagala raka: Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet

Deli na:
Tadeja Brankovič je premagala raka: Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet

Tadeja Brankovič - Foto: Primož Lavre

Tadeja Brankovič nas je dolga leta navduševala kot odlična in nepopustljiva biatlonka, zdaj nas s svojim knjižnim prvencem, ki mu je dala naslov Peta olimpijada.

V intervjuju nam je povedala, kako je iz smučarskega teka presedlala v biatlon, ki ji je prinesel veliko uspehov, med njimi šest stopničk v svetovnem pokalu in kar štiri udeležbe na olimpijskih igrah. Razodela je marsikaj zanimivega iz časov svoje tekmovalne poti, nam predstavila razlike bivanja v skandinavskih državah in na drugi strani v nekdanjih socialističnih.

Dotaknila se je tudi čisto človeških odnosov: "Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet. V tem segmentu je šport res krut in tega se morajo vsi športniki zavedati. Šport je biznis. Danes to razumem oziroma poskušam na to gledati z drugega zornega kota."

Marsikaj zanimivega je povedala tudi o napornih treningih in kako se je soočila z dolgimi odsotnostmi od doma, kjer je vedno imela varno zavetja.Zanimiva je tudi njena izkušnja s svojih zadnjih olimpijskih igrah v Kanadi, ki se jih je udeležila že kot mama hčerke Maše. Kasneje je rodila še sina Rožleta: "Neskončno sem hvaležna, da z njim spoznavam tudi drugačnost. Dal mi je novo poslanstvo."

Peta olimpijada je njen boj, njeno tekmovanje z rakom. O izkušnji z njim govori iskreno, odkrito in z močjo, ki jo premorejo le vrhunski borci in športniki. Nenazadnje je mnoge težave med dolgotrajnim zdravljenjem premagovala s športno aktivnostjo. In ja, danes si dovoli, da se tistih, ki pijejo kri, na daleč izogiba.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24