profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tadeja Brankovič je premagala raka: Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet

Deli na:
Tadeja Brankovič je premagala raka: Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet

Tadeja Brankovič - Foto: Primož Lavre

Tadeja Brankovič nas je dolga leta navduševala kot odlična in nepopustljiva biatlonka, zdaj nas s svojim knjižnim prvencem, ki mu je dala naslov Peta olimpijada.

V intervjuju nam je povedala, kako je iz smučarskega teka presedlala v biatlon, ki ji je prinesel veliko uspehov, med njimi šest stopničk v svetovnem pokalu in kar štiri udeležbe na olimpijskih igrah. Razodela je marsikaj zanimivega iz časov svoje tekmovalne poti, nam predstavila razlike bivanja v skandinavskih državah in na drugi strani v nekdanjih socialističnih.

Dotaknila se je tudi čisto človeških odnosov: "Ko si na vrhu, te nosijo po rokah, ko te ni, si smet. V tem segmentu je šport res krut in tega se morajo vsi športniki zavedati. Šport je biznis. Danes to razumem oziroma poskušam na to gledati z drugega zornega kota."

Marsikaj zanimivega je povedala tudi o napornih treningih in kako se je soočila z dolgimi odsotnostmi od doma, kjer je vedno imela varno zavetja.



Zanimiva je tudi njena izkušnja s svojih zadnjih olimpijskih igrah v Kanadi, ki se jih je udeležila že kot mama hčerke Maše. Kasneje je rodila še sina Rožleta: "Neskončno sem hvaležna, da z njim spoznavam tudi drugačnost. Dal mi je novo poslanstvo."

Peta olimpijada je njen boj, njeno tekmovanje z rakom. O izkušnji z njim govori iskreno, odkrito in z močjo, ki jo premorejo le vrhunski borci in športniki. Nenazadnje je mnoge težave med dolgotrajnim zdravljenjem premagovala s športno aktivnostjo. In ja, danes si dovoli, da se tistih, ki pijejo kri, na daleč izogiba.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24