Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kuharska ekipa, ki je Podvinu prinesla Michelinovo zvezdico, se seli v Radovljico

Deli na:
Kuharska ekipa, ki je Podvinu prinesla Michelinovo zvezdico, se seli v Radovljico

Uroš Štefelin - Foto: Revija Zvezde

Ekipa kuharskega mojstra Uroša Štefelina, ki se od lani ponaša z Michelinovo zvezdico, bo zapustila Vilo Podvin, saj ni našla skupnega jezika z novim lastnikom objekta. Svoje delo bo nadaljevala v hotelu in restavraciji Linhart v Radovljici. Zaenkrat pa še ni jasno, ali bo obdržala Michelinovo zvezdico, ali pa si jo bo morala znova priboriti.

Štefelin in njegova poslovna partnerica Marcela Klofutar sta zgodbo Vile Podvin ustvarjala od leta 2013. Pred kratkim pa sta propadajoči grad Podvin in njegovo nekdanjo konjušnico, v kateri je od leta 1968 urejena restavracija, dobila nove lastnike. Čeprav sta se za nakup zanimala tudi Štefelin in Klofutarjeva, je Zavarovalnica Triglav posestvo Podvin prodala drugim investitorjem.

Lastnik gradu je HGP Grad, ki že vrsto let opuščeni grad namerava spremeniti v butični hotel in ob njem urediti še 60 do 70 apartmajev, za kar bo potrebna sprememba občinskih prostorskih aktov. Radovljiška občina je tako spomladi na pobudo investitorja začela postopek priprave sprememb in dopolnitev prostorskega reda za območje gradu.

Lastnik Vile Podvin je podjetje HGP Rest v večinski lasti Otmarja Zorna, ki je pred nekaj leti kupil tudi nekdanji hotel Jelovica na Bledu in ga prenovil v Hotel Bled Rose.


Kot je za STA povedala Klofutarjeva, se z novim lastnikom Vile Bled niso uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje. Zato so ta mesec sklenili, da se ekipa Vile Podvin s 1. decembrom seli v staro mestno jedro Radovljice, in sicer v hotel Linhart, ki sta ga Štefelin in Klofutarjeva kupila februarja 2020 kot rezervni načrt po neuspeli ponudbi za nakup Vile Podvin.

V hotelu Linhart, ki se nahaja v povsem prenovljeni stavbi iz 17. stoletja, sta že lani uredila tudi bistro in kot je povedala Klofutarjeva, sta z obiskom zadovoljna. Sedaj bosta bistro preuredila v restavracijo, bo pa v njej manj prostora kot v Vili Podvin. Vendar je Klofutarjeva prepričana, da manjši obseg omogoča še večji poudarek na kakovosti, vrhunskih sestavinah, delavnicah in predajanju znanja.

Ponujali bodo jedi tradicije in nostalgije chefa Štefelina, kuharske delavnice, nastanitve z zajtrkom, razvajanja za sladokusce, kulinarično popotovanje po Radol'c in organizacijo dogodkov za poslovne skupine ter poroke skupaj z Okusi Radol'ce, baročno dvorano in povezanimi ponudniki nastanitev. Še naprej bodo pripravljali tudi tržnice, vendar ne več podvinske, temveč radovljiške.

Ni pa še jasno, ali se bo Linhart že takoj lahko ponašal tudi z Michelinovo zvezdico. Kot je pojasnila Klofutarjeva, še čakajo odgovor, kako je s tem in lahko se zgodi, da jih bodo Michelinovi inšpektorji prišli na novo lokacijo še enkrat preveriti.