zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pustna Sobotna iskrica za pomoč misijonarkam in otrokom v Ukrajini

Deli na:
Pustna Sobotna iskrica za pomoč misijonarkam in otrokom v Ukrajini

Foto: Radio Ognjišče

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja dobrodelno, že 16. tradicionalno pustovanje. Z njim bodo letos skušali pomagati sestram misijonarkam v Ukrajini, ki bi želele omogočiti lepšo mladost številnim otrokom in mladostnikom.

Sodelavca radia Jure Sešek in  Izidor Šček sta v novembru obiskala Ukrajino in svoja doživetja je Jure delil s številnimi bralci in poslušalci na svojem blogu.

"Med znamenji, da se je leto obrnilo, je tudi tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bomo letos pomagali otrokom v Ukrajini. Pustni ples z dobrim namenom bo namenjen tistim, ki se dnevno zatekajo pod varni plašč usmiljenih sester. Pustna Sobotna iskrica bo to soboto ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani," napovedujejo na Radiu Ognjišče.

"Ko smo v radijski akciji "Dobroti dajemo glas" odkrivali sence, na katere so nas opozarjale misijonarke v Ukrajini, smo našli cilj letošnjega pustnega dela! Balta. Mesto, v čigar temnih barvah otroci iščejo svetlobo v hiši sester usmiljenk. Rade bi kupile hišico za delo z mladostniki. Odraščajo v mestu, ki na obrobju res nima svetle prihodnosti."


Radio je poročal o neverjetno visokih odstotkih ločenih, o mnogih odvisnikih, ki se z grozo odvisnosti od mamil srečujejo že kot otroci. "Srečali smo se s sirotami, z otroki, ki vsako popoldne preživijo v družbi vrstnikov pri sestrah, redovnicah, ki jim zagotovijo topel in zdrav obrok, nudijo šolsko pomoč in skušajo poskrbeti tudi za njihovo duhovno rast," pravijo na Radiu Ognjišče.

Hišica, v kateri delajo sestre, je z leti postala premajhna, otroci, ki jo obiskujejo, pa preveliki, da bi še zahajali vanjo. Razlika v letih med najmlajšimi in mladostniki, ki ne vedo kam, je namreč prevelika.

Misijonarke si želijo hišo, ki bo nudila zavetje tudi tistim, ki se poslavljajo od otroških let, nevarnost, da bi zašli na kriva pota pa je še vedno velika. Radio Ognjišče se je v sodelovanju z Misijonskim središčem odločil za zbiranje sredstev za odkup hiše, ki je v neposredni bližini obstoječe.

Dobrodelna zabava bo tekla v živo. Na Pustni sobotni iskrici bodo nastopili: ansambel Mladi Belokranjci, Sten Vilar in Luka Sešek. Telefonska akcija zbiranja sredstev pa bo v soboto, 10. februarja, tekla od 9. do 15. ure.