državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za silvestrovo v kinu: šovmeni, kvartopirci in morilci

Deli na:
Za silvestrovo v kinu: šovmeni, kvartopirci in morilci

Hugh Jacman v filmu Največji šovmen. - Foto: Blitz Film

Tudi letos so za ljubitelje filmov v nekaterih slovenskih kinih na silvestrovo pripravili pester program.

V Kolosejevih kinocentrih v Ljubljani in Kranju bodo premierno prikazali film Velika igra, v ljubljanski Komuni, Mariboru, Celju in Kopru muzikal Največji šovmen. Silvestrske projekcije so pripravili še v Slovenski kinoteki in Kinodvoru.

V Kolosejevih kinocentrih si bodo obiskovalci na zadnji dan leta poleg rednega programa lahko ogledali tudi tradicionalne in težko pričakovane silvestrske premiere, v sklopu katerih so pripravili še pogostitev s penino.

V ljubljanskem kinu Komuna bodo na silvestrovo ob 20. uri predvajali muzikal Največji šovmen, posnet po resničnih dogodkih iz življenja velikega zabavljača P. T. Barnuma, ki je s svojo vztrajnostjo dokazoval, da je vredno slediti svojim sanjam.

Obiskovalci ljubljanskega in kranjskega Koloseja pa si bodo na silvestrovo prav tako ob 20. uri premierno ogledali kriminalno dramo Velika igra. Film spremlja resnično zgodbo mlade smučarke in t.i. princese pokra Molly Bloom, ki se je po poškodbi namesto športne kariere posvetila igralništvu in ustanovila eno najbolje obiskanih nezakonitih igralnic, v katero so zahajala vsa slavna imena tistega časa.

Na rednem programu za najdaljšo noč v letu v Kolosejevih kinocentrih priporočajo navdihujočo dramo Čudo, Največji šovmen, glasbeno komedijo Prava nota 3, kriminalko Umor na Orient Ekspresu in akcijski spektakel, legendarno sago Vojna zvezd: Poslednji Jedi. Najmlajši obiskovalci bodo lahko uživali v animirani komediji Bikec Ferdinand, najstnike pa čaka Jumanji: Dobrodošli v džungli.


V Cineplexxovih kinematografih v Celju, Kopru, Kranju, Mariboru, Murski Soboti in Novem mestu pa bodo na zadnjo letošnjo nedeljo predvajali filmske projekcije do poznih popoldanskih ur, in sicer Največji šovmen, Prava nota 3, Jumanji: Dobrodošli v džungli, Vojna zvezd: Poslednji Jedi, Bikec Ferdinand, Koko in velika skrivnost, Medvedek Paddington 2 in še nekaj drugih filmov.

V ljubljanskem Kinodvoru praznični filmski program za različne okuse na silvestrovo prinaša družinski film Popotovanje cesarskega pingvina 2 ob 15. uri in predpremiero novega filma Woodyja Allena Lunapark ob 18. uri. Fantastična ljubezenska zgodba Oblika vode Guillerma del Tora pa bo na sporedu ob 21. uri. Do prve silvestrske projekcije spored v Kinodvoru poteka povsem običajno. Tako kot vsako nedeljo bo ob 11. uri na sporedu Zajtrk pri Kinodvoru s toplim napitkom in sladkim priboljškom.

Zadnjo nedeljo v letu bo na ogled film Z ljubeznijo, Vincent van Goghova skrivnost. Da si bodo odrasli lahko v miru ogledali svoj film, so v Kinodvoru na svojevrsten način poskrbeli za varstvo otrok. Skupaj z varuško si bodo namreč v mali dvorani ob 11.15 ogledali film Menjava božičkov. Ob 13. uri pa bodo zavrteli novi celovečerec Janeza Burgerja Ivan.

V art kino mreži ima poleg ljubljanskega Kinodvora silvestrski program le še Mestni kino Domžale, kjer bo ob 19. uri na sporedu Največji šovmen.

V Slovenski kinoteki pa bodo ob 19. uri predvajali "kinotečno novoletno poslanico" Lutke Takeshija Kitana. Pripoved se naslanja na tradicijo Čikamacuja, avtorja tragičnih ljubezenskih zgodb, in bunraku, sodobnega japonskega lutkovnega gledališča. Gre za tri različice tragične, neuresničljive, a neuničljive ljubezni.

V Cankarjevem domu se bodo od starega leta poslovili s filmom Žarek v srcu francoske režiserke Claire Denis. Vlogo pariške slikarke, ki v ljubezenskih avanturah išče pot do resnične ljubezni, je režiserka zaupala Juliette Binoche. Film je bil sicer posnet po navdihu Barthesovih Fragmentov ljubezenskega diskurza.