Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

ManuElli ni uspelo priti v evrovizijski finale

Deli na:
ManuElli ni uspelo priti v evrovizijski finale

Foto: RTV SLO

Za sobotni evrovizijski finale v Stockholmu je znanih še deset držav, ki lahko upajo na zmago na 61. tekmovanju za pesem Evrovizije. V glavni evrovizijski večer so se nocoj prebile Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija. Sloveniji in njeni predstavnici ManuElli ni uspelo.

Prav tako ni uspelo Švici, Belorusiji, Irski, Makedoniji, Danski, Norveški in Albaniji.

Voditelja Petra Mede in Mans Zelmerlöw sta drugi predizbor v dvorani Globe, ki lahko sprejme 16.000 gledalcev in je Evrovizijo že gostila pred 16 leti, uvedla s pesmijo v kabarejskem slogu, s katero sta povzela začetke in sloves te največje televizijske razvedrilne prireditve na svetu ter naštela sodelujoče države.

Tudi nocoj se je, enako kot v torkovem prvem predizboru, predstavilo 18 izvajalcev, le deset najboljših po mnenju strokovnih žirij in gledalcev pa se je uvrstilo v sobotni veliki finale. ManuElla s pesmijo Blue and Red, ki jo je odpela v beli obleki s kristali Steklarne Rogaška, glasovno so jo podprli nevidni spremljevalni vokalisti Lea Sirk, Karin Zemljič, Mitja Bobič in Red Marjan Hvala, nastop pa je začinil danski akrobat Jannik Baltzer Hattel, ni prepričala.

Sloveniji tako po lanskem preboju v finale, kjer je duo Maraaya s skladbo Here for You na koncu zasedel 14. mesto, letos ni uspelo.

Drugi predizbor so ob nekaj plesno razpoloženih skladbah zaznamovala močna čustva in poudarjanje sporočila o ljubezni. O tem sta prepevali danska skupina Lighthouse X in bolgarska predstavnica Poli Genova, ki je besedo ljubezen ob siceršnji prevladi angleščine izpostavila tudi v maternem jeziku.

Kot edina v celoti je v maternem jeziku zapela makedonska predstavnica Kaliopi. Pevka s širokim glasovnim razponom, ki ga je pokazala tudi tokrat, je na Evroviziji že sodelovala in ji pripela tudi najvišjo uvrstitev doslej. Čustveno močno skladbo, ki tematizira nasilje nad ženskami, je izvedla tudi srbska predstavnica Sanja Vučić ZAA.

Za nekaj ekstravagance je poskrbel predstavnik Belorusije Ivan, ki si je zaželel nastopiti gol in obkrožen z volkovi; Evropska radiodifuzna zveza mu je delno ugodila v obliki holograma. Največji svetlobni šov pa so uprizorili predstavniki Gruzije Nika Košarov in Young Georgian Lolitaz.

Tudi drugi večer ni minil brez izvajalcev, ki so izšli iz šovov talentov: to sta bila predstavnika Poljske in Belgije Michal Szpak in Laura Tesoro.

V torek so si finale zagotovile Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta, poleg nocoj izbrane deseterice pa se bodo v soboto za zmago potegovale še Švedska, Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija.