Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Trg pred dunajsko mestno hišo bo prizorišče evrovizijske vasi

Deli na:
Trg pred dunajsko mestno hišo bo prizorišče evrovizijske vasi

Foto: Marketing mesta Dunaj

Organizatorji izbora za pesem Evrovizije, ki bo maja 2015 potekal na Dunaju, so za lokacijo evrovizijske vasi izbrali trg Rathausplatz pred mestno hišo. Tukaj bodo od 17. do 23. maja glasbeni navdušenci s celega sveta spremljali prenose izborov in koncerte v živo.

»Z dunajskim trgom Rathausplatz smo izbrali idealno živahno prizorišče, kjer se bodo v finalnem tednu izbora za pesem Evrovizije srečevali navijači, domačini in gostje s celega sveta,« je povedal generalni direktor avstrijske televizijske postaje ORF Alexander Wrabetz. Evrovizijska vas je namreč priložnost za glasbene navdušence, ki si ne bodo uspeli zagotoviti vstopnic v dvorani Stadthalle. Tukaj si bodo lahko ogledali prenos obeh polfinalnih izborov in finale, poleg tega se bodo na trgu odvijali tudi različni tematski večeri, program za družine in koncerti glasbenikov iz sodelujočih držav.

Organizatorji so skupaj z mestom Dunaj za »Euro Club«, to je prizorišče za promocijo predstavnikov različnih držav, novinarske konference, nastope in zabave izbrali pivnico Ottakringer v bližini dvorane Stadthalle. Tukaj se bo srečevalo 1.700 mednarodnih novinarjev in 1.300 predstavnikov delegacij držav, ki sodelujejo na tem največjem glasbenem tekmovanju v Evropi.

Potem ko so v ponedeljek, 15. decembra 2014, organizatorji začeli s prodajo prvega paketa od skupno 100.000 vstopnic za različne šove evrovizijskega izbora, so bile prve vstopnice za finale razprodane že v prvih 20 minutah. Najbolj vztrajni navdušenci so v vrsti pred blagajno dvorane Stadthalle čakali že od 5. ure zjutraj, nič manjši naval ni bil niti pri spletni prodaji.

Drugi paket vstopnic za različne prireditve v okviru Eurosonga, ki bo potekal od 19. do 23. maja 2015, bo na voljo konec januarja prihodnje leto. Zadnji paket vstopnic pa bodo dali v prodajo takrat, ko bo dokončno znano, kakšna bo postavitev kamer po dvorani, oblika odra in zakulisja. Vstopnice bodo kupcem po pošti pošiljali šele od aprila dalje, da bi tako preprečili prodajo na črnem trgu.

Cena vstopnic znaša od 14 do 390 evrov, odvisno od sedeža in vrste glasbene prireditve. Razdeljene so v šest kategorij, od stojišč do sedišč, od kategorij A do D in zlate kategorije. Obiskovalci se bodo lahko poleg treh televizijskih šovov (dva polfinalna izbora in finale) udeležili tudi šestih ostalih šovov, kot so na primer polfinalni izbori za žirijo na predvečere televizijskih izborov ter popoldanski družinski šov.