premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maraaya danes odpotuje na evrovizijski Dunaj

Deli na:
Maraaya danes odpotuje na evrovizijski Dunaj

Foto: Reuters

Slovenski izbranec letošnjega evrovizijskega tekmovanja, duet Maraaya, bo danes odpotoval na Dunaj. Na 60. tekmovanju za pesem Evrovizije bo Slovenijo zastopal s pesmijo Here For You. Marjetka in Aleš Vovk alias Raay se bosta za vstop v evrovizijski finale potegovala kot predzadnja v drugem polfinalnem izboru 21. maja. Finale bo dva dni kasneje.

Ob njiju bo na odru stala violinistka Lara, medtem ko tri spremljevalne pevke - Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan - ne bodo vidne. Pričakovanja pred nastopom so velika, uvrstitev v finale pa se jima zdi, kot sta dejala med zadnjo uradno vajo pred odhodom, zelo mogoča.

Prva misel po zmagi na Emi je bila, da na Dunaj ne bosta šla zgolj s pesmijo Here For You, za katero sta posnela kar tri videospote, enega s skupino Perpetuum Jazzile, drugega z Marjetkinimi učenci glasbe in uradnega v režiji Nika Kara in ob finančni podpori združenja Sazas. Slovenijo, kot je povedala pevka, želita pokazati v vsej njeni veličini in z njo obkrožiti avstrijsko prestolnico.

RTV Slovenija bo jubilejno tekmovanje za pesem Evrovizije pospremila z več oddajami, poleg predstavitve vseh tekmovalnih skladb med drugim z dokumentarcem o lanski zmagovalki Conchiti Wurst in dokumentarcem o Dunaju.

Avstrija, ki jo bo letos na tekmovanju zastopal trio The Makemakes iz Salzburga, si želi, da bi jubilejno tekmovanje za pesem Evrovizije izzvenelo kot svetovljanski dogodek strpnosti, sprejemanja in raznolikosti. Avstrijci so si za slogan izbrali misel Gradimo mostove. Z mostovi želijo povezovati države, jezike, kulture, generacije in različne poglede na svet, pa tudi tradicijo z inovacijami. Na ta način želijo nadaljevati pot njihove lanske zmagovalke Conchite Wurst.

V dvorani Stadthalle se bodo na polfinalih 19. in 21. maja ter v finalu 23. maja merili predstavniki 40 držav. Med njimi bodo prvič tudi izvajalci iz Avstralije.