požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maraaya danes odpotuje na evrovizijski Dunaj

Deli na:
Maraaya danes odpotuje na evrovizijski Dunaj

Foto: Reuters

Slovenski izbranec letošnjega evrovizijskega tekmovanja, duet Maraaya, bo danes odpotoval na Dunaj. Na 60. tekmovanju za pesem Evrovizije bo Slovenijo zastopal s pesmijo Here For You. Marjetka in Aleš Vovk alias Raay se bosta za vstop v evrovizijski finale potegovala kot predzadnja v drugem polfinalnem izboru 21. maja. Finale bo dva dni kasneje.

Ob njiju bo na odru stala violinistka Lara, medtem ko tri spremljevalne pevke - Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan - ne bodo vidne. Pričakovanja pred nastopom so velika, uvrstitev v finale pa se jima zdi, kot sta dejala med zadnjo uradno vajo pred odhodom, zelo mogoča.

Prva misel po zmagi na Emi je bila, da na Dunaj ne bosta šla zgolj s pesmijo Here For You, za katero sta posnela kar tri videospote, enega s skupino Perpetuum Jazzile, drugega z Marjetkinimi učenci glasbe in uradnega v režiji Nika Kara in ob finančni podpori združenja Sazas. Slovenijo, kot je povedala pevka, želita pokazati v vsej njeni veličini in z njo obkrožiti avstrijsko prestolnico.

RTV Slovenija bo jubilejno tekmovanje za pesem Evrovizije pospremila z več oddajami, poleg predstavitve vseh tekmovalnih skladb med drugim z dokumentarcem o lanski zmagovalki Conchiti Wurst in dokumentarcem o Dunaju.

Avstrija, ki jo bo letos na tekmovanju zastopal trio The Makemakes iz Salzburga, si želi, da bi jubilejno tekmovanje za pesem Evrovizije izzvenelo kot svetovljanski dogodek strpnosti, sprejemanja in raznolikosti. Avstrijci so si za slogan izbrali misel Gradimo mostove. Z mostovi želijo povezovati države, jezike, kulture, generacije in različne poglede na svet, pa tudi tradicijo z inovacijami. Na ta način želijo nadaljevati pot njihove lanske zmagovalke Conchite Wurst.

V dvorani Stadthalle se bodo na polfinalih 19. in 21. maja ter v finalu 23. maja merili predstavniki 40 držav. Med njimi bodo prvič tudi izvajalci iz Avstralije.