Revija Reporter
Magazin

Kolagen – ključ do večne mladosti?

Oglasno sporočilo
1.190

9. jul. 2024 14:15 Osveženo: 14:25 / 09. 7. 2024

Deli na:

Kolagen ni le trend v svetu lepote. Prav nasprotno – lahko bi rekli, da je eden vse prepogosto spregledanih ključev do mladostnega videza in dolgotrajne vitalnosti. Ta pomembna beljakovina, ki jo naše telo naravno proizvaja, predstavlja namreč enega glavnih strukturnih gradnikov kože, las, sklepov, hrustanca, dlesni in ožilja. A tu nastopi težava: z leti začne naša naravna tvorba kolagena hitro upadati, to pa lahko vodi do številnih vidnih in manj vidnih znakov staranja.

Zato se nam tu poraja pomembno vprašanje: je mogoče kakor koli ukrepati?

Kaj je kolagen in kako ga ohraniti?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu. Sodi med strukturne beljakovine, ki telesu zagotavljajo oporo in obliko. Nahaja se v kosteh, vezivnem tkivu, mišicah, laseh, nohtih, žilnih in črevesnih stenah, očeh, mehurju, dlesnih in zobeh. Žal pa se že hitro po 20. letu proces nastajanja te ključne beljakovine upočasni. Po 35. letu pa njegova količina drastično upade.

Pomanjkanje kolagena se pogosto kaže v tanjšanju in manjši elastičnosti kože, pustih ter lomljivih laseh, oslabljenih sklepih, bolj krhkih dlesnih in manj prožnih žilah, če naštejemo le nekaj posledic. Ta upad torej ne vpliva le na naš videz, ampak tudi na kakovost življenja. Zato je pomembno, da razumemo, kako lahko ohranjamo in nadomeščamo njegove zaloge. Najlažji način je zagotovo uživanje ključnih učinkovin, ki povečajo količino kolagena v telesu in spodbujajo tvorbo novega.

Kolagen – nepričakovani eliksir mladosti

V želji po ohranjanju mladostnega videza in vitalnega telesa naletimo na številne izdelke, ki obljubljajo čudeže – le redki pa resnično izpolnijo pričakovanja. Med zadnjimi so zagotovo kolagenska prehranska dopolnila Biostile. Gre za visokokakovostne kolagenske komplekse za kožo, lase, sklepe, hrustanec, dlesni in ožilje, ki so navdušili že na tisoče uporabnikov po vsej Evropi.

Na voljo so v dveh skrbno zasnovanih, inovativnih formulah izpod rok uglednega dr. Tomislava Majića. Na tržišču najdlje kraljuje izredno priljubljeni Biostile Collagen Powder Blend. Sestavljen je iz kar 5 različnih virov hidroliziranega kolagena za optimalno biorazpoložljivost in absorpcijo. To pa seveda še ni vse. Obogaten je tudi z vitaminom C, naravnim kurkuminom, silicijem in gorsko smolo šilajit za maksimalne rezultate.

Zaradi izjemnega povpraševanja sta se mu letos pridružila še dve čisto novi poletni različici: Collagen Strawberry z okusom jagode in Collagen Pineapple z okusom ananasa. Za pravo poletno simfonijo!

Biostile kolagenski trojec – pod drobnogledom

Zakaj so Collagen Powder Blend, Collagen Strawberry in Collagen Pineapple tako posebni, vas morda zanima? Vsaka priročna vrečica prinaša več kot 8600 mg visokokakovostnega kolagena iz kar 5 različnih virov. Vsebuje tako goveji kolagen tipa 1 in 2 kot piščančji kolagen tipa 2, ribji kolagen tipa 1 in kolagen iz membrane jajčne lupine. Hkrati je tudi naravni vir hondroitin sulfata, ki ga v telesu najdemo v številnih vezivnih tkivih.

Formulo še nadgradijo dodatne aktivne učinkovine. Dodatek naravnega kurkumina pomaga pri vnetnih procesih v telesu. Medtem ima vitamin C vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in celo zob! Gorska smola šilajit, znana tudi kot čudež Azije, pa podpira presnovo in pomaga pri nadzoru teže.

Tu pa se zgodba še ne zaključi. Pri Biostile so namreč čisto na novo zasnovali še boljšo, nadgrajeno formulo, ki bo popolnoma pometla s konkurenco.

NOVA, premium kolagenska formula – morda najboljša na tržišču

Poleg vseh ključnih sestavin, prisotnih v prej omenjenem kolagenskem trojcu, nova formula vsebuje še dodatne vrhunske sestavine. Ena najbolj pričakovanih je zagotovo hialuronska kislina – prava zvezda v svetu prehranskih dopolnil za lepoto in vitalnost.

Zelo priljubljena učinkovina iz tega sklopa je tudi biotin – t. i. vitamin lepote, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože in las. Potem pa je tu še kombinacija mineralov za dodatno podporo. Mangan in baker prispevata k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, cink in mangan pa prispevata k ohranjanju zdravih kosti. Zmagovalna formula za maksimalno podporo.

Na voljo je v dveh razburljivih različicah: Collagen Premium Red Total z osvežujočim okusom rdečega sadja in Collagen Premium Passion Total s tropskim okusom pasijonke.

A tudi to še ni vse. Če niste prepričani, kateri kolagen izbrati, imamo super novico. Zdaj lahko namreč preizkusite vse 4 nove različice kolagenov v enem paketu.

Collagen Complet – serija 4 novih kolagenov v enem paketu

Collagen Complet sestavljajo vse nove kolagenske različice Biostile: Collagen Pineapple, Collagen Strawberry, Collagen Premium Red Total in Collagen Premium Passion Total. Prepustite se celostnemu kolagenskemu razvajanju, odetemu v simfonijo svežih, poletnih okusov.

Izberite svojega favorita in zaživite brezskrbno, aktivno življenje.