V Sparu so nakupili sestavine, polno zelenjave, maslo, kostanj in bučna semena, in Ajdo postavili pred preizkušnjo - naj skuha nekaj dobrega za ekipo. Ajda je bila močno presenečena, a je takoj zavihala rokave in pričela kuhati. Fantje, snemalca Luka Libenšek in Jon Razinger ter producent Rok Piletič pa so ji pomagali rezati in sekljati zelenjavo.
Ajda se je odločila, da bo skuhala kremno zelenjavno juho. Bila je odlična, fantje so jo z užitkom pojedli. V drugi sezoni oddaje Kralj svoje kuhinje pa nas čakajo zanimive novosti: Ajda bo kukala v stanovanja, hladilnike in postelje znanih Slovencev, oni pa bodo skuhali zanjo kaj dobrega. Torej se obeta nadvse zanimiva in pestra nova sezona Ajdine oddaje!!
Ajda, prav sezone oddaje Kralj svoje kuhinje se bliža koncu. Kako ste preživeli prvo sezono?
Kar težko verjamem, da je za nami že 16 kuharskih oddaj. Vsi začetki so malo naporni, potem pa stvari stečejo in se ustalijo. V prvi sezoni smo prepotovali velik del Slovenije in obiskali različne kuharske mojstre. Vsak od njih nam je razkril delček svojega kuharskega sveta, vsem pa je skupno to, da kuhanje živijo in dojemajo kot svoje poslanstvo. Kar nekaj časa smo z ekipo preživeli tudi v avtu, kjer so se naše vezi še dodatno okrepile in poglobile (zdaj točno vemo, kakšno kavo kdo pije in koga moramo do 10.00 pustiti pri miru). Hvaležna sem, ker so nas povsod sprejeli odprtih rok in ko se bom zdaj odpravila na izlet po naši lepi deželici imam praktično na vsakem koncu opcijo odličnega kosila ali večerje. (smeh)
Ste se naučili česa novega?
Izstopa seveda na novo pridobljeno kuharsko znanje, zagotovo pa mi je ta oddaja dala veliko več kot samo to. Naučila sem se, da je v kuhinji zelo pomembna predpriprava, ki velikokrat traja občutno dlje, kot sama priprava jedi. Znova sem obudila tudi nekatere ročne spretnosti, predvsem pa se mi zdi najbolj pomembno spoznanje, da je jed najboljša takrat, ko jo pripravimo v pozitivnem in ljubečem vzdušju. Razlika je očitna!
Spoznali zanimive ljudi?
Zelo zanimive ljudi sem spoznala. Ne samo kuharske chefe, tudi njihove spremljevalne ekipe, lastnike gostilen in seveda znane Slovence, ki so okušali vrhunske jedi. Najbolj so mi v spominu ostali mariači, ki bodo v prihodnosti zagotovo popestrili kakšno moje praznovanje.
Tudi ekipa, se zdi, za kamerami, je bila odlična. Ste se povezali?
Mi smo ekipa, »da te skipa«, in to dobesedno. Večinoma so me obkrožali sami fantje, ki se niso izkazali samo kot pravi profesionalci, ampak tudi kot pravi kavalirji. En velik hvala vsem njim. Vesela sem, da ste jih imeli v pretekli oddaji možnost spoznati tudi vi.
Ekipa vam je pripravila potegavščino! Kako ste jo doživeli?
Ljudje, ki me poznajo bi rekli, da znam biti v službi pravi »kontrol freak«. Še zdaj ne vem, kako je ekipi uspelo vse te plane skriti pred mano. Moja presenečena reakcija ob razkritju potegavščine je povedala vse. Čeprav priznam, da sem se veselila obiska Lendave, kjer mi je bilo rečeno, da se bo snemala oddaja, je bila gostilna Pri Mlakarju, ki jo je v studiu postavila naša tehnična ekipa, vrhunska. Ta oddaja je bila še posebej všeč mojemu očetu, ki si je že od nekdaj želel svoje gostilne. Mislim, da je bila ta epizoda še najbližje dejanski realizaciji te ideje. (smeh)
Načrtujete že drugo sezono. Kdaj jo lahko pričakujemo?
Vesela sem, da se spomladi podajamo v drugo sezono oddaje Kralj svoje kuhinje, ki jo boste lahko spremljali do začetka poletja.
In spremembe v drugi sezoni, kaj bo drugače?
Koncept se bo res malo spremenil, saj bomo gostišča zamenjali za kuhinje znanih Slovencev. Vsak teden se bom, opremljena s skrivno sestavino, odpravila k nekomu domov in skupaj z njim pripravila jed. Vmes bom pokukala tudi v kakšen predal, pogledala pod posteljo in prisluhnila zanimivim zgodbam naših estradnikov, ki jih še ne poznamo. Spoznali boste mojo "ta firbčno plat" in obljubim, da bomo tokrat zakuhali še kaj drugega, kot samo odlične jedi.
Rok Piletič: Novi znani obrazi in kaj znajo skuhati
O oddaji s »skrito kamero« in o novi sezoni oddaje kralj svoje kuhinje nam je nekaj stvari zaupal tudi producent Rok Piletič: »Ajda je mislila, da gre v Lendavo, v Gostilno pri Mlakarju, ki seveda ne obstaja, a smo jo na koncu peljali v studiu, kjer smo ji pripravili svojo gostilnico in je ona bila Kraljica svoje kuhinje, morala je pripraviti jed za ekipo. Po vseh kulinaričnih specialitetah od restavracij z Michelinovo zvezdico, do kmečkih turizmov, se je Ajda odločila, da za eno finalnih oddaj skuha preprosto juho. Ekipa je bila navdušena in se je med seboj še bolj povezala. Ajda je v oddaji izrazila željo, da bi v drugi sezoni Kralja svoje kuhinje želela pokukati v stanovanja znanih oseb, jim pogledati, kaj imajo v hladilniku, predalih ... Se torej obeta nova sezona in drugačna sezona z radovedno Ajdo: novi znani obrazi in kaj znajo skuhati.«
Z veseljem in radovednostjo pričakujemo novo sezono oddaje kralj svoje kuhinje, ki si jo lahko ogledate ob ponedeljkih zvečer ob 18.00 na Aktual TV.