Revija Reporter
Magazin

Kralj svoje kuhinje: Ajda Mlakar in Rok Piletič na srnje zrezke na Koroško

A. S.
265

21. okt. 2024 10:01 Osveženo: 10:03 / 21. 10. 2024

Deli na:

Takole slasten je bil videti krožnik.

Posnetek zaslona

V drugi oddaji Kralj svoje kuhinje se je Ajda Mlakar odpravila na Koroško, v Šentanel, kjer kraljuje gostišče Marin – Miler s prelepim razgledom.

Kuharska mojstrica je Danica, ki se je takoj lotila dobrot, ki jih je prinesla Ajda. Skupaj sta ustvarili pravo mojstrovino, ki jo je prišel poizkusit tudi znani Korošec Rok Piletič. Rok je tudi družinski prijatelj družine Miler, zato njihove kuharske umetnine dobro pozna. Daničin sin Jurij je v smehu povedal, da zna mama Danica zelo dobro vihteti valjar, a kadar ga vrže od jeze, pa z njim tudi dobro zadene.

Danica in Ajda sta skupaj ustvarili krožnik *Srnji zrezki v omaki in skutni štruklji *.

Kaj je Ajda prinesla iz trgovine?

VR

*Za marinado*

1 velika rdeča čebula

2 stroka česna

4 korenčki

½ gomoljne zelene

3 žlice gorčice

1 dl sončničnega olja

2 dl rdečega vina

1 vejica rožmarina

7 brinovih jagod

sol in poper

*Za meso*

700 g srninega stegna

3 žlice sončničnega olja

1 velika žlica masti

1 lovorov list

2 vejici timijana

1 vejica rožmarina

1 vejica šetraja

1 vejica bazilike

1 list stebelne zelene

1 ščep mlete kumine

1 žlica masla

brusnični džem, ko postrežemo

*Za testo za štruklje*

700 g gladke moke

1 dl sončničnega olja

1 jajce

4-5 dl mlačne vode

sol

*Za nadev za štruklje*

500 g nepasirane skute

250 g rikote

2 pesti suhega pehtrana

4 jajca

sol

moka za delovno površino

maslo za zabelo

Oddaja Kralj svoje kuhinje je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00, tako na Aktualu kot na Veseljaku. Priporočamo! Pripravljeni krožniki so takšni, da se jih lahko lotite tudi doma.