Prinesla mu je bučo hokaido, račje prsi, mandlje v lističih, maslo in bio pomaranče. Tomaž se zelo rad ukvarja s francosko kuhinjo, zato so mu bile sestavine všeč. Izvedeli smo nekaj trikov za pripravo račjih prsi, pred peko jih je treba malo narezati, in v te reže dati začimbe. Pa dati jih je treba peč v mrzlo ponev, da bodo spustila več maščobe in dobila hrustljavo skorjico.
Maščobo, ki odteče pri pečenju, pa spravimo v kozarček, jo damo v hladilnik in uporabimo pri pečenju jajčk na oko, krompirja, lahko pa jo namažemo tudi na kruh. Za aranžiranje krožnikov moraš imeti malo umetniške žilice, je povedal Tomaž.
Skriti gost, ki ga je v svojo gostilno povabil chef, je bil Tilen Lotrič, ki je tu opravljal študentsko delo. Tilen je zelo užival v krožniku in pohvalil vse prepletajoče okuse. Tilen je velik sladkosned, najrajši v tem lokalu pohrusta Pavlovo tortico. Na koncu so družno ugotovili, da je potrebno živeti z dobro hrano, dobro pijačo in dobrimi ljudmi.
Nakupovalni seznam iz Spara:
Buča hokaido
Maslo
Račje prsi
Bio pomaranče
Mandlji v lističih
Sestavine:
Za bučno kremo:
5 žlic masla
3 žlice oljčnega olja
5 šalotk
1 buča hokaido
sok 2 bio pomaranč
1 lovorov list
1 vejica rožmarina
sol
Za račje prsi:
3 kosi račjih prsi
3 zvezdni janeži
2 palčki cimeta
8 nageljnovih žbic
8 zrn črnega popra
6 zrn kajenskega popra
sol
Za omako:
2 šalotki
1 žlica masla
sol
3 žlice pomarančnega likerja
sok 2 pomaranč
Za belgijski radič:
2 glavici belgijskega radiča
2 žlici oljčnega olja
Za pomarančno sol:
3 žlice solnega cveta
lupinica 2 bio pomaranč