Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Kralj svoje kuhinje: chef Tomaž Polenc in nekaj trikov za pripravo račjih prsi


Ajda Mlakar je v tretji oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko gledate vsak ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak golica in na Aktual TV, obiskala chefa in lastnika bistroja in kavarne Brioni, Tomaža Polenca.

Kralj svoje kuhinje, tretji del
TV Veseljak
Ajda Mlakar se je tokrat odpravila v kranjske Brione.

A. S.
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Prinesla mu je bučo hokaido, račje prsi, mandlje v lističih, maslo in bio pomaranče. Tomaž se zelo rad ukvarja s francosko kuhinjo, zato so mu bile sestavine všeč. Izvedeli smo nekaj trikov za pripravo račjih prsi, pred peko jih je treba malo narezati, in v te reže dati začimbe. Pa dati jih je treba peč v mrzlo ponev, da bodo spustila več maščobe in dobila hrustljavo skorjico.

Maščobo, ki odteče pri pečenju, pa spravimo v kozarček, jo damo v hladilnik in uporabimo pri pečenju jajčk na oko, krompirja, lahko pa jo namažemo tudi na kruh. Za aranžiranje krožnikov moraš imeti malo umetniške žilice, je povedal Tomaž.

Posnetek zaslona 2024-10-18 085210.jpg
TV Veseljak
Pridružil se jima je Tilen Lotrič, ki je kot študent delal v Brionih.

Skriti gost, ki ga je v svojo gostilno povabil chef, je bil Tilen Lotrič, ki je tu opravljal študentsko delo. Tilen je zelo užival v krožniku in pohvalil vse prepletajoče okuse. Tilen je velik sladkosned, najrajši v tem lokalu pohrusta Pavlovo tortico. Na koncu so družno ugotovili, da je potrebno živeti z dobro hrano, dobro pijačo in dobrimi ljudmi.

RECEPT BRIONI.jpg
TV Veseljak
Ajda je prinesla Tomažu zanimive sestavine za jesenski krožnik.

Nakupovalni seznam iz Spara:

Buča hokaido

Maslo

Račje prsi

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

Bio pomaranče

Mandlji v lističih

Posnetek zaslona 2024-10-18 085915.jpg
TV Veseljak
Račje prsi v pomarančni omaki iz buč hokaido.

Sestavine:

Za bučno kremo:

5 žlic masla

3 žlice oljčnega olja

5 šalotk

1 buča hokaido

sok 2 bio pomaranč

1 lovorov list

1 vejica rožmarina

sol

Za račje prsi:

3 kosi račjih prsi

3 zvezdni janeži

2 palčki cimeta

8 nageljnovih žbic

8 zrn črnega popra

6 zrn kajenskega popra

sol

Za omako:

2 šalotki

1 žlica masla

sol

3 žlice pomarančnega likerja

sok 2 pomaranč

Za belgijski radič:

2 glavici belgijskega radiča

2 žlici oljčnega olja

Za pomarančno sol:

3 žlice solnega cveta

lupinica 2 bio pomaranč

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.