Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Poslanca SDS Andreja Hoivika rešilec odpeljal iz DZ

Ključna beseda: teden-restavracij


V jesenskem tednu restavracij računajo na kar 100.000 gostov

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah; sedem jih bo tokrat sodelovalo prvič. Organizatorji pričakujejo, da bodo letos v dveh akcijah prvič pritegnili več kot 100.000 gostov.

STA
 
restavracija

Začenja se Teden restavracij

Restavracije po vseh Sloveniji bodo danes sprejele prve goste v okviru Tedna restavracij, prireditve, katere namen je z ugodno ceno približati vrhunsko kulinariko širšemu krogu ljudi. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se bo spopadlo več kot sto restavracij.

STA
 
lahka, 300kcal, večerja-pozno-kosilo

Namesto v marcu bo Teden restavracij letos junija

S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

STA
 
teden restavracij.jpeg

Jesenski teden restavracij z več kot 50.000 gosti

V letošnji izvedbi jesenskega tedna restavracij je sto ponudnikov postreglo več kot 50.000 gostom, kar je po navedbah organizatorjev ena najvišjih udeležb doslej. V primerjavi s spomladansko izvedbo so restavracije sprejele 35 odstotkov več gostov.

STA
 
lahka, 300kcal, večerja-pozno-kosilo
teden restavracij.jpeg

V tednu restavracij vrata odpira 100 restavracij

Vrhunske restavracije po vsej Sloveniji bodo od danes do 20. oktobra odprle vrata za gurmanske navdušence v jesenskem tednu restavracij. V desetdnevnem dogodku bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki jih bodo gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je na vinski spremljavi.

STA
 
večerja

V Tednu restavracij želi 105 gostiln pritegniti 100.000 gostov

Konec marca bo po vsej Sloveniji spet potekal Teden restavracij, ki bo v tokratni spomladanski izvedbi v desetih dneh združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Osem jih bo sodelovalo prvič. Organizatorji želijo s spomladansko in jesensko izvedbo privabiti skupno 100.000 gostov.

STA
 
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.