pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Magazin

Janez Dolinar in 70 razlogov, zakaj ga imajo vnuki radi

Deli na:
Janez Dolinar in 70 razlogov, zakaj ga imajo vnuki radi

Janez je bil veselo presenečen nad toplimi izjavami hčerke Ane in treh vnukov. - Foto: Simon Pelko

Njegov značilni, prijazen glas je zaznamoval slovenski radio. Vodil je mnoge koncerte po Sloveniji, premnoge radijske oddaje, Četrtkove večere slovenskih pesmi in napevov, Koncerte iz naših krajev, festival Števerjan je povezoval 20 let. V VIP petku na Veseljaku sta ga gostila Darja Gajšek in Žiga Tominec.

Pred kratkim je praznoval okroglih 70 let. Tudi preko TV Veseljak Golica se je zahvalil vsem, ki so mu na ta dan pripravili veliko lepih presenečenj. Začelo se je s srečanjem starih »rtv-jevcev«. Potem so ga dan pred rojstnim dnem počastili sosedje. Temu se reče »ofiranje«. Doma ga je pričakalo kar 60 ljudi! Pijače je zmanjkalo. Naslednji dan, 16.maja, na rojstni dan, pa je imel dan odprtih vrat, kot jih ima tradicionalno, in druženje, rajanje, petje in ples, prišel je tudi ansambel Gorenjski kvintet, je trajalo od jutra do večera. In še nekaj kosil s prijatelji ves naslednji teden.

Foto: Simon Pelko - Žiga in Darja sta imela za Janeza pripravljenih vrsto zanimivih vprašanj in informacij. In presenečenj.

Radijski voditelj je postal zaradi stave. Bil je poslovodja v Peku, ljubiteljsko pa je ustvarjal tudi v Prešernovem gledališču. Z gledališčniki je stavil za zaboj piva, da si upa iti na avdicijo. Šel je, dobil zaboj piva, in čez nekaj mesecev so ga povabili na radio, v službo.

V etru je Janeza presenetila s svojo izjavo hčerka Ana Dolinar. O njem je povedala: »Moj oči je en tak medvedek. Mehek, sproščen in zabaven. In srčen. V njegovi družbi ti je prijetno. Njegova hiša je bila vedno polna ljudi. Ljudi pritegne, v njegovi družbi je lepo. Rada te imam, oči!«

Foto: Simon Pelko - Janez Dolinar, v ozadju na fotografiji s tremi vnuki.

Janez se ji je zahvalil za te besede. V živo si premalokrat povesta tako lepe besede, je razmišljal. Tudi vsi trije vnuki, Ronja, Nana in Lun so se oglasili in mu sporočili: »Živijo, tatko! Radi te imamo, ker nam spečeš najboljše palačinke z marmelado, in ker si ful smešen.« »Včasih me razjezijo, največkrat pa me razveselijo«, se je raznežil Janez. Za rojstni dan je od njih dobil škatlico s 70 listki, 70 razlogov, zakaj ga imajo radi. Janez vsak dan prebere en razlog. Eden od njih se glasi takole: »Zelo te imamo radi tudi takrat, ko se jeziš in se potem hitro ohladiš.«

Dragi Janez, še na mnoga leta!

Foto: Simon Pelko - Legendarni radijski voditelj Janez Dolinar, nasmejan sedemdesetletnik!