Revija Reporter
Magazin

Imamo jo! Prva dama Melania Trump je dobila svojo orhidejo

Biserka Karneža

28. maj. 2018 11:46 Osveženo: 11:48 / 28. 5. 2018

Deli na:

Orhideja Rhyncholaeliocattleya Melania Trump.

Facebook/Chadwick & Son Orchids Inc

Hibridna orhideja, znana kot Rhyncholaeliocattleya Melania Trump ali »Rlc Melania Trump,« je prejela nagrado ravno v dneh okrevanja prve dame v Beli Hiši. Vzgojena je bila v znani in ugledni ameriški vrtnarski družbi Chadwick & Son Orchids Inc., ki slovi po dolgoletni tradiciji poimenovanja rož po zakonskih partnerjih uspešnih predsedniških kandidatov.

Vrtnarska družba Chadwick & Son Orchids Inc. je Melanio Trump in Billa Clintona počastila s poimenovanjem v volilnem letu 2016. Zdaj je orhideja Melania Trump  javno predstavljena in nagrajena, medtem ko je roža Billa Clintona ostala v rastlinjaku. Predsednik družbe  Arthur Chadwick je za Bloomber potožil: »Rože partnerjev kandidatov, ki jim ni uspelo, ostanejo še naprej v rastlinjaku. Orhideja Ann Romney (poimenovana po ženi predsedniškega kandidata Mitta Romneya, op.p.) je res lepotica, a na žalost mojega očeta ni bila predstavljena.«

Chadwick je vzgojil orhideje za štiri prve dame, ki jih je osebno srečal, za Barbaro Bush, Hillary Clinton, Lauro Bush in Michelle Obamo, vzgojil je tudi še druge orhideje. Čeprav je bila družba ustanovljena šele leta 1989,  so vzgojitelji orhidej poimenovali rože po prvih damah že od leta 1929. Prvi vzgojitelj je bil Joseph Manda iz vrtnarske hiše Orchid Co., ki je rožo poimenoval po Lou Henry Hoover. Chadwick želi zapolniti zgodovinsko vrzel  in že vzgaja orhideje z imeni prvih dam, poleg Edith Wilson, Lady Bird Johnson bo ta čast za zdaj doletela še slavno  Eleanor Roosevelt.