Revija Reporter
Svet

Zvita Melania: najmanj dela, ljudje pa jo imajo vseeno raje kot vse ostale Trumpe

M. M.

29. sep. 2019 6:00 Osveženo: 7:23 / 29. 9. 2019

Deli na:

Melania Trump na Wall Streetu.

Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump se bolj redko pojavlja v javnosti, a vseeno ostaja najbolj priljubljena članica družine Trump.

Ob obisku New Yorka ta teden je imela Melania le dve javni obveznosti: s soprogom, predsednikom ZDA Donaldom Trumpom sta sprejela mednarodne voditelje (med njimi tudi slovenskega premierja Šarca); na newyorški borzi pa je odprla borzno trgovanje.

Melania je v ponedeljek na sedežu newyorške borze s trkanjem na simbolični zvon odprla borzno trgovanje na Wall Streetu. Pri tem je bila obkrožena z učenci mednarodne šole ZN, priložnost pa je izkoristila tudi za promocijo svoje kampanje »Bodi najboljši«, ki spodbuja otroke k izkoriščanju svojega potenciala in jih odvrača od mamil ali nasilja.

Melania velja za najmanj aktivno prvo damo v zadnjem času. Zgovoren je podatek, da je v letu 2017 imela le osem govorov – za primerjavo, Michelle Obama je imela v prvem letu v vlogi prve dame (2009) kar 74 javnih govorov.

Svojo aktivnost je po tem sicer okrepila, a še vedno ni prav pogosto vidna v javnosti, še manj pa govori. V New Yorku je na sprejemu le pozdravljala državnike in se z njimi fotografirala, na borzi pa je otroke spraševala, kaj se so naučili ob obisku na Wall Streetu. Vprašanj novinarjev ni sprejela, prav tako so lahko mediji le od daleč opazovali, kaj počne.

Kljub temu je Melania še vedno najbolj priljubljena članica Trumpovega klana. Marčevska anketa YouGov je pokazala, da jo med vsemi Trumpi ameriška javnost še najbolj ceni in bila je edina, o kateri je imela več kot polovica (51 odstotkov) vprašanih Američanov pozitivno mnenje.

V junijski raziskavi YouGov je bila Melania tretja najbolj občudovana ženska v ZDA. Prva je bila Michelle Obama, druga pa Ruth Bader Ginsburg. Je bila pa zato Melania tako pred Hillary Clinton kot Ivanko Trump.